כיכר השבת

מנשנשים בריאות

מנשנשים בריאות: חטיף גרנולה עם שוקולד

רוב חטיפי הגרנולה מתוקים מידי ויקרים מידי באופן לא יחסי, אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם ועל הדרך תרוויחו מנה של בריאות. מתכון לחטיף גרנולה עם שוקולד שטעים לנשנש בכל זמן (מתכונים, אוכל)

| 12 | כיכר השבת |
חטיף גרנולה עם שוקולד. לנשנש בריאות
חטיף גרנולה עם שוקולד. לנשנש בריאות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
  • 3 כפות שמן קנולה + שמן לשימון התבנית
  • 1/2 כוס זרעי פשתן
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח (לא חובה)
  • 1/3 כוס דבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צ'יפס

אופן הכנת חטיף גרנולה:

רגע לפני: רוב חטיפי הגרנולה מתוקים מידי ויקרים מידי באופן לא יחסי, אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם ועל הדרך תרוויחו מנה של בריאות. מתכון לחטיף גרנולה עם שוקולד שטעים לנשנש בכל זמן.

• מחממים את התנור ל-150 מעלות.

• מחממים 3 כפות שמן במחבת רחבה, מוסיפים את שיבולת השועל, ותוך ערבוב מתמיד על אש בינונית קולים את הגרגרים - זהירות לא לשרוף אותם. כשחלקם מתחילים להשחים, אחרי 6-7 דקות בערך, מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

• מוסיפים לקערה את זרעי הפשתן, הקינמון והמלח ומערבבים.

• מנקים היטב את המחבת, ומבשלים בה את הדבש, תמצית הווניל והסוכר החום. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית, עד לקבלת סירופ - אחרי 5 דקות. מסירים מהאש.

• יוצקים את הסירופ על תערובת שיבולת השועל, ומערבבים היטב. מניחים בצד לצינון למשך 5 דקות, ומוסיפים לתערובת את השוקולד.

• מרפדים תבנית בגודל 22x22 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים בנדיבות.

• יוצקים לתבנית את התערובת בשכבה אחידה, ואופים במשך 20 דקות. השגיחו שהתערובת לא תיאפה יותר מידי, ותתקשה.

• מוציאים מהתנור, מניחים לקירור, ופורסים ל12-16 מלבנים בגודל שווה.

• מאחסנים בכלי אטום ושולפים כשמתחשק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
גם לי לא יצא כמו בתמונה. חבל על החומרים. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
צפונית
7
רציתי לדעת איך עושים את הצורה ??? תודה
מיכל
6
ניראה שבתמונה זה עשיר יותר
litl

הצגת כל התגובות

5
לא הכנתי עדין ....אני בדרך להכין בלי נדר רק רציתי לשאול אם זה יוצה מתוק מאוד ???
טליה
המתיקות מגיעה בעיקר מהשוקולד
חיה
חיכיתי למשהו בריא יותר
יוצא טעים אבל
4
יש אפשרות לוותר על זרעי פשתן?
?
3
יצא קשה מאוד ומתוק
אני
2
הכנתי, יצא מושלם! אך נראה לי שצריך להפחית במלח כו"כ באמת הצורה לא יוצאת אותו דבר כי זה ממש מתפורר, נראה לי שכדאי להוסיף יותר קרמל של הדבש וכו'. טיפ: כדי לחתוך לצורות את החטיף יש לחתוך זאת (בלי להוציא מהתבנית) כשזה עוד חם, אח"כ זה מתקשה ואין טעם תרתיי משמע... . טיפ אחרון, הוספתי לקליית הגרנולה גרעינ
אני
1
אם רוצים את זה דייט איך מכינים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אורח
אולי גם יעניין אותך
קינוחים