רכיבים
- 200 גרם שערות קדאיף
- 80 גרם גבינת ריקוטה 40% או גבינת עיזים
- 80 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 80 גרם חמאה
- קוביות חמאה לשימון התבנית
לסירופ:
- 3/4 כוס מים
- 1 כף מי ורדים
- 1 כוס סוכר
לכנאפה תות: תותים טריים חתוכים ועלי נענע
לכנאפה פיסטוק: 30 גרם פיסטוק קלוי וטחון, פרוסת גלידת עיזים טורקית או כל גלידה אהובה
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
המתכון מיועד ל-2 כנאפה, אז חלקו בהתאם את הקדאיף - צריך יותר קדאיף בתחתית הכנאפה ושכבה דקה יותר בחלק העליון.
1. בקערה גדולה, מערבבים את גבינת הריקוטה והמוצרלה.
2. ממיסים את החמאה במיקרוגל או בבן מארי (צלחת חסינת חום שעומדת על גבי סיר עם מים רותחים) ומערבבים היטב עם שערות הקדאיף תוך כדי "פותחים" אותן, כדי למנוע גושים.
3. במקביל, מרתיחים בפינג'אן או בסיר רוטב קטן את כל רכיבי הסירופ במשך 5 דקות עד שהוא נעשה סמיך.
4. מניחים תבנית כנאפה עגולה בקוטר 11 ס"מ על אש בינונית-נמוכה ומשמנים קלות עם חמאה. מרפדים את התבנית בנדיבות בקדאיף, מהדקים היטב ומשטחים בפנים מחצית מכמות הגבינה.
5. מכסים עם שכבה דקה יותר של קדאיף ומהדקים בעדינות ויוצקים מעל 2 כפות מהסירופ.
6. מכסים את התבנית עם תבנית נוספת זהה ובעזרת פלייר, הופכים את התבנית, מסירים את הכיסוי, מזלפים מעל 2 כפות סירופ נוספות ומגישים מיד, חם, ומעל תותים חתוכים ועלי נענע או פיסטוק טחון ופרוסת גלידה טורקית (או כל גלידה אהובה אחרת).
חוזרים על הפעולה להכנת הכנאפה השנייה.
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!