לדונאטס:
- 500 גרם (4 כוסות) קמח לבן, מנופה
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 7 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים אינסטנט
- 10 גרם (¾1 כפיות) מלח
- 50 גרם (1/4 כוס) חמאה, בטמפרטורת החדר
- 275 גרם (¼1 כוסות) חלב, בטמפרטורת החדר
- 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- שמן - לטיגון
לציפוי:
- 250 גרם (2 כוסות) אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 3-4 כפות מים קרים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח והחמאה בקערה גדולה. מוסיפים פנימה את החלב והביצים ומערבבים עד להטמעה. (הבצק יהיה מאוד רטוב ודביק.) מכסים ומניחים להתפחה של 30 דקות.
2. לשים 10-20 דקות עד שהוא מתגמש. מחזירים לקערה, מכסים ומתפיחים 60-90 דקות, עד להכפלת הגודל.
3. מצפים תבנית גדולה בניילון נצמד ומשמנים אותה קלות.
4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים לכדורים. מחוררים כל אחד מהם ומותחים מעט ליצירת טבעת. מניחים על התבנית המוכנה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים 60 דקות.
5. בסיר גדול, מחממים את השמן ל-170 מעלות. מטגנים כל דונאט כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מניחים על נייר סופג. חוזרים על הפעולה עד שכל הדונאטס מטוגנים.
6. מכינים את הזיגוג על ידי ערבוב אבקת הסוכר, המלח, הווניל והמים הקרים בקערה. מטפטפים על כל סופגנייה. לחילופין אפשר פשוט לגלגל אותם בסוכר.