סועדים20
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה
תערובת פירות
- תפוח עץ גרנד 12 יחידות
- קפסא אננס ללא מים 2 יחידות
- קפסא אפרסק ללא מים 2 יחידות
- חמוציות 200 גרם
- מיץ תפוזים 1 כוס
רוטב
- מלית אוכמניות 500 גרם
- מים רותחים 2 כוס
- סוכר 1.5 כוס
קרנץ'
- פצפוצי אורז 2 כוס
- 3/4 חב' מרגרינה 0.75 יחידות
- סוכר חום 1 כוס
- שברי אגוזי מלך/ שקדים 500 גרם
אופן ההכנה
- תערובת הפירות סננו את המים מהאפרסק והאננס, חתכו את התפוחים, האפרסק והאננס לקוביות, הוסיפו את מיץ התפוזים וערבבו עם קוביות הפרי, אחסנו במקרר עד להגשה.
- רוטב הרתיחו שני כוסות מים וערבבו עם המלית אוכמניות והסוכר. אחסנו במקרר בנפרד מהפירות עד להגשה.
- קרנץ' רפדו תבנית בנייר אפייה, ערבבו את האגוזים, הפצפוצים והסוכר, פזרו קוביות מרגרינה (ניתן להמיר ב3/4 כוס שמן), אפו בחום בינוי עד לקבלת צבע זהבהב- חום. ערבבו מדי פעם. הוציאו מהתנור וכשמעט מתקרר הפרידו גושים.
- הגשה הוסיפו את החמוציות לתערובת הפירות וערבבו יחד עם רוטב האוכמניות. הניחו בקערה מרכזית שקופה ומעליה פזרו כמות נדיבה מהקרנץ'. ניתן להגיש גם במנות אישיות. הקינוח מרשים וטעים ונאכל בקלילות גם אחרי סעודה דשנה- בתאבון!