רכיבים
- 8-10 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית
- 500 גרם סוכר
- 150 מ"ל מים (כ-3/4 כוס חד פעמית לשתיה קרה)
- 140 גרם (7 כפות) גלוקוזה
- 1 כפית צבע מאכל אדום אקסטרה
- סוכריות צבעוניות (אופציונלי)
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. שוטפים ומייבשים את התפוחים ונועצים שיפוד בחלק העליון של כל תפוח.
2. בסיר בינוני, מניחים את הסוכר, המים וצבע המאכל ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס.
3. כשהנוזל מבעבע, מוסיפים את הגלוקוזה וממשיכים לבשל ולערבב עד שהנוזל מגיע לטמפרטורה של 52-55 מעלות (רצוי להיעזר במד טמפרטורה) והסירופ מסמיך ומקבל גוון אדום עמוק.
4. מכבים את האש, טובלים כל תפוח בסירופ, מסובבים כך שהוא יצופה בשכבה דקה ומניחים על משטח נייר אפייה לצינון. אפשר לפזר סוכריות צבעוניות על נייר האפייה ולהניח עליהן את התפוח המצופה.
5. מצננים היטב ועוטפים בצלופן, כמו סוכריה.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!