לסופגניות:
- שמן - לפי הצורך, לטיגון
- ½2 כוסות קמח, מנופה
- 1 כף + 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס + 3 כפות סוכר, מחולקות
- ¼1 כוסות חלב
- 5 כפות חמאה, מומסת
- 1 ביצה גדולה
- 1 חלבון ביצה גדול
- 1/2 כפית קינמון
לקרם התירס המתוק:
- ½1 כוסות גרעיני תירס
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 1/3 כוס אבקת סוכר
- קורט קינמון טחון
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מכינים את הסופגניות: בסיר בינוני, מחממים 7.5-8.5 סנטימטרים של שמן עד שהוא מגיע ל-176 מעלות (משתמשים במדחום). מרפדים תבנית בנייר אפייה ונייר סופג.
2. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח ו-3 כפות מהסוכר. מוסיפים את החלב, החמאה, הביצה והחלבון; מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. משתמשים בכף גלידה קטנה כדי ליצוק תלוליות של בלילה לתוך השמן החם. עובדים בקבוצות, מטגנים את הסופגניות עד שהן מזהיבות מאוד ומבושלות לגמרי, 3-4 דקות.
4. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים לתבנית המוכנה. חוזרים על הפעולה עם הבלילה שנותרה.
5. מערבבים בקערה קטנה את שאר הסוכר והקינמון. מצפים את הסופגניות בתערובת הסוכר-קינמון.
6. מכינים את קרם התירס המתוק: בקערה של מעבד מזון, טוחנים את התירס עד שהוא חלק יחסית. אם התערובת רטובה, מסננים אותה.
7. בקערה של מערבל חשמלי המצויד בוו הקצפה, מקציפים קלות את השמנת ואבקת הסוכר. מקפלים פנימה בעדינות את הקינמון, התירס ותמצית הווניל.
8. מעבירים את קרם התירס המתוק לשקית זילוף (או שקית פלסטיק גדולה עם רוכסן). יוצרים פתח של חצי סנטימטר בפינה.
9. נועצים ידית של כף עץ בכל הסופגניות כדי ליצור חור. ממלאים בקרם התירס המתוק עד שהן מרגישות כבדות יותר (מהחור ייצא קצת קרם).