רכיבים
- ½1 כוסות ביסקוויטים גרוסים
- 1/4 כפית מלח גס + עוד לקישוט
- 6 כפות (85 גרם) חמאה, מומסת
- 400 גרם חלב מרוכז ממותק
- ½1 כוסות קוקוס טחון
- 1 כוס שוקולד צ'יפס חום
- 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
- 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרססים קלות תבנית בגודל של כ-22 סנטימטרים בספריי שמן.
2. בקערה גדולה, טורפים את פירורי הביסקוויטים והמלח. מוסיפים פנימה את החמאה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה - היא צריכה להיראות ולהרגיש כמו חול רטוב. מעבירים לתבנית המוכנה ומיישרים לשכבה אחידה.
3. יוצקים את החלב המרוכז הממותק לתבנית, מטים אותה לפי הצורך, כדי לקבל שכבה אחידה. מפזרים באופן שווה את הקוקוס ואחריו את השוקולד צ'יפס והפקאן. מקשטים במלח גס, מעבירים לתנור ואופים עד להזהבה, 25-30 דקות.
4. מצננים את החטיפים בתבנית 5-10 דקות ואז משחררים אותם החוצה בעודם חמים. מקררים לחלוטין לפני הפריסה לריבועים. החטיפים ישמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או במקרר עד 5 ימים.