רכיבים
- 1 חבילת פסטה מסוג פטוצ'יני
- 1 כפית מלח לבישול הפסטה
- 3 ליטר מים
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט מלימונים טריים
- 1 חבילת עלי בזיליקום טריים
- 6 שיני שום
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
- 100 גר' צנוברים קלויים
- 1 כפית מלח גס
אופן ההכנה:
האיטלקים טוענים שהפסטה האידאלית מוגשת כשהיא מבושלת בדרגת "אַל דֶנְטֶה" (תרגום: לפי השן), כלומר מצב בו מסירים את הפסטה מהאש כשהיא מבושלת, אך רגע לפני שהיא הופכת לרכה, כאשר השיניים עדיין מרגישות את הפסטה בזמן הנגיסה.
• מרתיחים את המים בסיר גדול, וכאשר הם מגיעים לנקודת רתיחה, מוסיפים את הפסטה והמלח ומבשלים את הפסטה לפי מספר הדקות הרשום על האריזה, פחות דקה אחת, מכיוון שבהמשך מאחדים את הפסטה עם הרוטב, בו היא תמשיך להתבשל. ליתר ביטחון, שולים מהסיר חתיכת פסטה אחת, ובודקים את מידת הרכות שלה. אם צריך, מבשלים במשך דקה או שתיים נוספות.
• מסירים את הפסטה מהאש, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, לא שוטפים! ומניחים בצד.
במקביל, מכינים את מרכיבי הרוטב:
• שוטפים את עלי הבזיליקום ומפרידים אותם מהגבעולים.
• פורסים לפרוסות שוות את שיני השום.
• סוחטים לימון, עד לקבלת חצי כוס מלא מיץ.
• מחממים את שמן הזית בווק או מחבת גדולה במשך כדקה וחצי.
• מוסיפים את שיני השום למחבת ומטגנים אותן בזהירות, שלא ישרפו.
• כאשר השום קיבל גוון זהבהב, מוסיפים את מיץ הלימון.
• לאחר 2 דקות של בישול על אש בינונית, מעבירים את הפסטה המוכנה לווק ומערבבים היטב.
• מתבלים מעל בכפית מלח גס ומוסיפים מעל את עלי הבזיליקום והצנוברים.
• מערבבים הכל יחד במשך 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.
אופן ההגשה: חם