לפסטו עגבניות מיובשות:
- 1 כוס עגבניות מיובשות
- 2 כוסות עלי בזיליקום טריים
- 1/3 כוס גבינת פרמזן
- 1/4 כוס צנוברים או קשיו
- 2 שיני שום
- 2 כפות גבינת ריקוטה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
לפסטה:
- 250 גרם פסטה ארוכה ורחבה, רצוי טליאטלה
- 200 גרם פטריות טריות, פרוסות
- 100-200 גרם עלי תרד
- 1 בצל, פרוס לחצאי טבעות
- 1 שן שום, קצוץ דק
- 2 כפות פסטו עגבניות מיובשות
- 300 מ"ל שמנת 20-22%
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בבלנדר, טוחנים את כל רכיבי הפסטו עד לקבלת מרקם חלק. שומרים את הפסטו בצנצנת אטומה במקרר עד לשימוש.
הכנת הפסטה:
2. מבשלים את הפסטה בסיר גדול מלא במים עם כף מלח, לפי מספר הדקות שמצוין על האריזה, פחות דקה אחת - לדרגת עשיית אל דנטה. לאחר הבישול, מסננים את הפסטה.
3. בסיר רחב, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
4. מוסיפים למחבת את הפטריות והתרד, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים קלות ומטגנים במשך דקות. מוסיפים את השמנת וכשהיא מתחילה לבעבע, מוסיפים את הפסטה ו-2 כפות מפסטו העגבניות. מערבבים היטב, עד שהפסטה מתאחדת עם הרוטב ומסירים מהאש. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים 2-3 כפות מים. מגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!