רכיבים
- 2 כפות שמן זית + תרסיס שמן
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 3 שיני שום, כתושות
- 400 גרם רוטב פיצה
- 450 גרם פסטה ריגטוני
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 220 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים תבנית קפיצית בגודל 22 סנטימטרים על תבנית המרופדת בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן.
2. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, 4-5 דקות. מוסיפים את השום ומאדים דקה נוספת. מערבבים פנימה מחצית מרוטב הפיצה.
3. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 8-10 דקות. היא צריכה להיות מבושלת אך יציבה, כי תמשיך להתבשל בתנור.
4. מסננים את הפסטה ואז מקפיצים עם רוטב הפיצה הנותר והפרמזן.
5. מסדרים את הפסטה בצורה אנכית בתבנית הקפיצית המוכנה, עד שהתבנית מלאה.
6. מפזרים את המוצרלה מעל. אופים את פשטידת הפסטה עד שהתערובת מתחממת והגבינה נמסה, 15-20 דקות.
7. נותנים לפשטידה להתקרר לפחות 10 דקות לפני שמוציאים מהתבנית, חותכים ומגישים. מגישים מיד, חם.