רכיבים
- פסטה ארוכה ורחבה כמו טליאטלה
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל, חתוך לחצאי טבעות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כוס וודקה
- 400 גרם קוביות עגבניות איכותיות מקופסת שימורים
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות
- קורט סוכר
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כוס שמנת לבישול 22-33%
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
שימו לב: זמן ההכנה הוא יותר משעתיים בשל בישול הרוטב האיטי, אך זמן העבודה קצר מאוד ולא עולה על 30 דקות
1. בסיר עמוק, מחממים את שמן הזית על אש בינונית ומטגנים את הבצל והשום במשך 5-7 דקות. מתבלים בצ'ילי גרוס ואורגנו ומאדים במשך 3 דקות. משגיחים מקרוב שהשום לא נשרף.
2. מוסיפים את הוודקה, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 5 דקות.
3. מוסיפים את קוביות העגבניות יחד עם המיץ שלהן והעגבניות המיובשות, מתבלים בקורט סוכר, מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש קטנה במשך שעתיים.
4. בבלנדר או במעבד מזון, טוחנים את הרוטב למרקם די חלק ומחזירים אותו לסיר.
5. מוסיפים את השמנת והפרמזן ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהגבינה נמסה והרוטב נעשה סמיך.
6. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת - לדרגת עשייה אל דנטה. כשהפסטה מוכנה, מסננים ומוסיפים אותה לסיר עם הרוטב. מערבבים כך שהפסטה תהיה מצופה היטב ברוטב ומגישים מיד, עם פרמזן מגוררת מעל ועלי בזיליקום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!