![המתכון לבולונז האולטימטיבי – מלא בטעמים!](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2025/02/18/570af430-edf9-11ef-8e5a-63e488324772__h667_w1000.jpg)
![המתכון לבולונז האולטימטיבי – מלא בטעמים!](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2025/02/18/570af430-edf9-11ef-8e5a-63e488324772__h667_w1000.jpg)
מצרכים
לרוטב בולונז:
- 500 גרם בשר טחון (אפשר בשר עגל או תערובת של עוף ובקר)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות דק
- 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 סלסלות עגבניות שרי חתוכות לחצאים (או 400 גרם עגבניות קצוצות משימורים)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס יין אדום (אופציונלי, אבל מוסיף טעם)
- 1/2 כוס חלב סויה (לרוטב קרמי יותר)
- 1/2 כוס מים או ציר בשר
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית סוכר (מאזן את החמימות של העגבניות)
- 1/2 כפית תבלין אורגנו (או תערובת תיבול איטלקי)
- 1/2 כפית בזיליקום יבש (אם רוצים גם אפשר לשים קצת פטרוזיליה קצוצה בסיום)
לספגטי:
- 400 גרם פסטה ספגטי
- מלח (למים של הפסטה)
- מים (לבישול הפסטה)
לגימור:
מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מוסיף צבע וטעם)
הוראות הכנה:
הכנת הרוטב:
במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום על להבה בינונית עד שהבצל מתרכך ומעט משנה צבעו.
מוסיפים את הגזר הקצוץ ומטגנים יחד 2-3 דקות עד שהגזר מתחיל להתרכך.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה צבעו ומבשיל מכל הצדדים.
אם השתמשתם ביין, מוסיפים את היין ומבשלים 2-3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה והיין מצטמצם.
מוסיפים את הרסק עגבניות, העגבניות הקצוצות (או העגבניות השרי), מלח, פלפל, סוכר, אורגנו ובזיליקום. מערבבים היטב.
מוסיפים חלב סויה ומערבבים עד שהרוטב חלק. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מים או ציר בשר עד שמגיעים למרקם הרצוי.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. אם צריך, טועמים ומתקנים תיבול (מלח, פלפל, סוכר).
בישול הפסטה:
בזמן שהרוטב מתבשל, מבשלים את הספגטי בסיר עם מים רותחים ומלח, לפי הוראות היצרן (כ-8-10 דקות).
לאחר שהפסטה מוכנה, מסננים את המים ושמים בצד.
הרכבת המנה:
לאחר שהרוטב מוכן, מערבבים אותו עם הפסטה המבושלת (אפשר להגיש את הרוטב בנפרד לכל סועד או לשלב את הפסטה עם הרוטב).
מגישים את הפסטה עם הרוטב על צלחת, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה אם רוצים.
בתיאבון!