רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 220 גרם פטריות טריות, פרוסות
- 3 שיני שום, קצוצות
- 100 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות
- 2 כוסות ציר ירקות איכותי רותח או מים רותחים עם כפית אבקת מרק
- 2 כוסות מים
- 1 כוס שמנת לבישול
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 כף בזיליקום מיובש או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק
- 250 גרם פסטה פטוצ'יני
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפטריות והשום במשך כ-3 דקות או עד שהשום נעשה ריחני. מוסיפים את העגבניות ומנמיכים את האש.
2. יוצקים לסיר את ציר הירקות או מים רותחים עם אבקת מרק ומבשלים במשך 3-4 דקות או עד שהפטריות והעגבניות סופגות את הנוזלים והם מצטמצמים מעט.
3. מערבבים היטב 1/2 כוס חלב עם 1/2 כוס שמנת ויוצקים לסיר יחד עם 1/2 כוס השמנת שנותר. מביאים לרתיחה קצרה ומיד כשהנוזלים מתחילים לבעבע, מוסיפים את הפרמזן. מבשלים על אש נמוכה-בינונית תוך ערבוב עד שהגבינה נמסה.
4. מוסיפים את הבזיליקום ואם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים 1/4 כוס חלב ו-1/4 כוס שמנת. יתכן שהרוטב ייראה לכם דליל מדי, אבל אל דאגה. הוא יסמיך לאחר הוספת הפסטה.
5. במקביל לבישול הרוטב, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה - פחות דקה אחת, לדרגת אל דנטה. מסננים ממי הבישול ושוטפים את הפסטה במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול.
6. מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהפסטה מצופה היטב ברוטב והרוטב קרמי וחלק. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. מגישים מיד, חם.