רכיבים
- מלח גס
- 1 כף פלפל שחור גרוס ועוד - להגשה
- 30 גרם חמאה
- 1/4 כוס קמח לבן מנופה
- ½3 כוסות חלב מלא
- 2 כוסות גבינת פרמזן מגוררת דק ועוד - להגשה
- 450 גרם פסטה קצרה
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים המומלחים בנדיבות.
2. בינתיים, בסיר בינוני, על אש בינונית-נמוכה, קולים את הפלפל עד לארומטיות, כ-30 שניות. מוסיפים את החמאה ומערבבים. תוך כדי טריפה מתמדת, מפזרים את הקמח וחצי כפית מלח. מקציפים כל הזמן עד שהקמח מתחיל להפיץ ריח מעט 'אגוזי', כדקה.
3. יוצקים לאט את החלב, תוך טריפה מתמדת למניעת גושים. מעלים את האש לבינונית-גבוהה ומביאים את התערובת לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה וממשיכים לבשל, תוך ערבוב תכוף, עד שהרוטב סמיך מספיק כדי לצפות את גב הכף, כ-5 דקות. מסירים מהאש וטורפים פנימה את הפרמזן.
4. עד עכשיו, מי הפסטה אמורים להיות רותחים. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה או עד לדרגת אל-דנטה. שומרים חצי כוס ממי הפסטה, מסננים ומחזירים לסיר הגדול.
5. יוצקים את רוטב הגבינה על הפסטה, מוסיפים מי פסטה לפי הצורך כדי להביא את הרוטב לסמיכות הרצויה. טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הצורך. מגישים עם פלפל שחור גרוס ופרמזן נוספים.