זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- מלח גס
- 3 כוסות אטריות רחבות
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 בצל, פרוס דק
- 5 כוסות פרוסות כרוב ירוק דקות
- 1 כף חמאה
- 1/3 כוס פרמזן מגורר דק ועוד, להגשה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר עם מים מומלחים. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה. מסננים ומניחים בצד.
3. מחממים את השמן במחבת טפלון גדולה, על אש גבוהה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד שהבצל שקוף, כ-3 דקות
4. מוסיפים למחבת את הכרוב והחמאה. מבשלים עד שהכרוב 'נבול', כ-2 דקות. מוסיפים את הפסטה, הפרמזן, הפלפל ו-3/4 כפית מלח. מקפיצים כדקה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים לציפוי.
5. מחלקים בין קערות ומפזרים מעל עוד פרמזן טרם ההגשה.
השאריות יישמרו במקרר 4 ימים.