רכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
- 200 גרם פטריות טריות, פרוסות
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות עלי טימין מיובשים
- 1 כף בזיליקום מיובש
- 1 כף אורגנו מיובש
- 1 כפית זרעי שומר (אופציונלי)
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- קורט שבבי צ'ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 6 כוסות ציר ירקות או מים חמים עם כף אבקת מרק
- 5 כוסות עלי קייל קצוצים
- 1/2 כוס שמנת לבישול
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 200-300 גרם רביולי / טורטליני ממולאים בגבינה
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ועמוק עם תחתית כבדה, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, מטגנים במשך 5 דקות ואז מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא נעשה ריחני.
2. מוסיפים את הטימין, הבזיליקום, האורגנו, זרעי השומר, הפפריקה, שבבי הצ'ילי ורסק העגבניות. מאדים במשך 2-3 דקות ויוצקים לסיר את היין והציר (כשהוא חם) או מים חמים עם אבקת מרק.
3. מתבלים את המרק במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומביאים רתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים את הקייל, השמנת והפרמזן ומבשלים עד שהקייל מתכווץ ומתרכך.
4. מוסיפים את הרביולי או הטורטליני ומבשלים אותם בנוזלים לפי מספר הדקות שמצוין על האריזה או עד שהם רכים ומבושלים.