

זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כפיות שמן זית
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות חמאה
- 3 כוסות ציר ירקות או יותר, לפי הצורך
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית מלח
- 225 גרם אטריות ספגטי
- 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- ½1 כפיות פטרוזיליה
- שמן זית - לטיגון
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית במחבת בינונית, על אש בינונית. מוסיפים את השום ומערבבים 1-2 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים כל הזמן עד להמסה. יוצקים פנימה 3 כוסות מציר הירקות; מתבלים בפלפל ובמלח. מביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הספגטי ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהוא רך אך יציב, כ-12 דקות. מוסיפים עוד ציר אם הפסטה מתחילה להידבק למחבת.
3. מוסיפים את הפרמזן, השמנת והפטרוזיליה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מגישים מיד.