רכיבים
- 340 גרם פסטה - לבחירתכם
- 1/2 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 2 כוסות פטריות שמפיניון, פרוסות
- 3 שיני שום, כתושות
- ½1 כוסות רוטב עגבניות
- 2 כוסות מים
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2-3 כפות שמן זית
- פטרוזיליה טריה או בזיליקום (לא חובה, לקישוט)
אופן ההכנה:
1. מניחים את קוביות החציל במסננת, בכיור, ומפזרים מעל מלח בנדיבות, כדי להיפטר מהלחות שבהן. ממתינים 20-30 דקות ואז שוטפים ומייבשים היטב במגבת. מניחים בצד.
2. מחממים סיר גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השמן, החציל ו-1/3 מכמות השום הכתוש. מפזרים מעל 1/2 כפית מלח. מטגנים 3-5 דקות או עד שמתקבל צבע חום-זהוב ואז מוסיפים את הפטריות ומבשלים עוד 2 דקות או עד שכל הירקות מקבלים צבע. מניחים בצד ומכסים.
3. לאותו סיר מוסיפים את הפסטה, המים, רוטב העגבניות ושאר השום. מוסיפים כפית וחצי מלח ואת כפית הפלפל השחור.
4. מביאים את התערובת לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהפסטה מגיעה לדרגת אל-דנטה, תוך ערבוב פעם או פעמיים, כדי שלא תידבק למחבת.
5. לאחר הבישול, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש, מעבירים לצלחת עם תערובת החצילים-פטריות ופטרוזיליה טריה או בזיליקום מעל. מגישים מיד.