רכיבים
- 250 גרם פסטה קצרה
- 1 כוס (200 גרם) גרגירי חומוס מיובשים שהושרו לילה קודם או 400 גרם חומוס משימורים
- 250 גרם עגבניות שרי, שטופות וחצויות
- 1 בצל, קצוץ דק
- 6 שיני שום, קצוצות
- 100 גרם רוטב עגבניות מוכן
- 3 כפות צלפים (לא חובה)
- 1/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים
- 1/2 1 כפיות סוכר
- 1 כף פפריקה (לא חובה)
- 1/2 כף עשבי תיבול מיובשים כמו אורגנו, בזיליקום ורוזמרין (לא חובה)
- 1/2 כפית אבקת כמון (לא חובה)
- מלח
- 1/2 2 כפות שמן זית
- 40 גרם גבינת פטה, מפוררת או חתוכה לקוביות (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. אם אתם משתמשים בחומוס מיובש שהושרה לילה, שוטפים היטב את הגרגירים ומבשלים אותם בסיר מלא במים במשך 40-60 דקות. לאחר מכן, מסננים את הגרגירים מנוזלים ומניחים בצד.
אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסת שימורים, שוטפים אותם היטב ומסננים.
2. מניחים מחבת יבשה על אש בינונית, מוסיפים את חצאי העגבניות, יוצקים מעל כף שמן זית, מתבלים בעשבי תיבול ומלח וצולים אותן במשך 5-10 דקות, עד שהעגבניות מבושלות. מכבים את האש.
3. בסיר עמוק על אש בינונית, מחממים 1/2 1 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והשום, עד שהבצל שקוף והשום נעשה ריחני. מוסיפים את גרגירי החומוס ומטגנים אותם במשך 5 דקות. יוצקים על הכל את רוטב העגבניות ומערבבים.
4. ממלאים במים סיר נפרד וכשהם רותחים, מוסיפים את הפסטה ומלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה. שימו לב לא לבשל את הפסטה יותר מדי.
5. במקביל, מוסיפים לסיר עם החומוס את העגבניות הצלויות, הצלפים, הזיתים, פפריקה, כמון ועשבי תיבול. מערבבים, מבשלים במשך 1-2 דקות ומכבים את האש.
6. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ממי הבישול ומוסיפים אותה לרוטב. מערבבים היטב, מכבים את האש ומוסיפים את גבינת הפטה. מגישים מיד, חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!