כיכר השבת

גאוני

איך לא חשבנו על זה קודם: מופלטה בחנוכה

אוראל בראל הבריק עם יציאה גאונית - ואנחנו החלטנו לזרום ולהכין בחנוכה מופלטה רכה וטעימה שמגישים עם דבש וחמאה כחלק ממנהג אכילת מאכלי חלב לזכר מעשה יהודית (מתכונים, אוכל)    

| 14 | כיכר השבת |
מופלטה
מופלטה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס סוכר (לא כוס מדידה, אלא כוס חד פעמית)
  • 1/4 כוס שמן
  • 4 כוסות מים פושרים

להגשה: דבש וחמאה

    אופן ההכנה:

    1. בקערת מיקסר, מערבבים קלות את המים, הסוכר והשמרים ונותנים לתערובת לעמוד 10 דקות.

    2. מוסיפים את הקמח והשמן ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות.

    3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת ומשומנת היטב, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה.

    4. בידיים משומנות מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בגודל שווה, מסדרים אותם בתבנית משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.

    5. משמנים 2 ניירות אפייה, מניחים כדור בצק במרכז אחד הניירות, מכסים עם הנייר השני ומרדדים עם מערוך לעיגול דק.

    6. מסירים את נייר האפייה העליון, מרימים את נייר האפייה התחתון ועליו עיגול הבצק והופכים אותו ישירות לתוך מחבת גדולה ומחוממת היטב. מסירים את נייר האפייה, מחזירים אותו למשטח העבודה, מרדדים עיגול נוסף והופכים אותו לתוך המחבת. הופכים את שתי המופלטות, מרדדים עיגול נוסף וחוזרים על הפעולה שוב ושוב עד שהבצק נגמר - בכל פעם שמוסיפים עיגול נוסף למחבת, הופכים את כולם יחד.

    מגישים את המופלטות חמות עם חמאה בטמפרטורת החדר ודבש, למריחה.

    אופן ההכנה - בתמונות:

    מערבבים את השמרים עם המים והסוכר וממתינים 10 דקות (צילום: אוראל בראל)
    מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים לבצק אחיד (צילום: אוראל בראל)
    מתפיחים שעה בקערה משומנת (צילום: אוראל בראל)
    מגלגלים לכדורים ומתפיחים עוד 15 דקות (צילום: אוראל בראל)
    מניחים כדור בצק במרכז נייר אפייה משומן (צילום: אוראל בראל)
    מכסים עם נייר אפייה משומן ומרדדים לעיגול דק (צילום: אוראל בראל)
    הופכים למחבת שטוחה ומחוממת (צילום: אוראל בראל)
    מסירים את נייר האפייה (צילום: אוראל בראל)
    מגישים חם עד חמאה ודבש (צילום: אוראל בראל)

    אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

    תוכן שאסור לפספס
    14 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    13
    חברה זה ממש לא רעיון גאוני או חדיש אנחנו עושים בביתנו כבר כמה שנים מופלטות בחנוכה..... מפרגנת לו חג שמח!!
    חג שמח לכל עמ'י
    12
    נראה מעולה
    וואלה באמת רעיון נכין הערב
    11
    חחחחחח גאוןן
    אנונמית

    הצגת כל התגובות

    10
    פשןט כי זה לא מטוגן
    לא מטוגן
    יש פה מספיק שמן בשביל שיהיה מותר לאכול את זה בחנוכה אל תדאגי
    ס
    9
    נראה אשש
    שירה
    8
    נראה אש
    יוחנן
    7
    נראה מעולה! רעיון גאוני
    שירי
    6
    מדהים!!!
    ללא שם
    5
    ווואו איזה חשק עשיתם ליייי😍מטורףףףף
    שני
    4
    אפשר את פרטי הבחור?מחפש שף צמוד לאוגילרך חרדי
    ג'קי שבו
    3
    אלוף.הבחור עשה לי את החג עוד יותר שמח.אחלה אוראל תודה רבה
    ללא שם
    2
    וואלה איזה כיף!!! רעיון! גיוון מעניין, לפעמים נמאס מהסופגניה הקלאסית. תודה
    ללא שם
    1
    וואוווו מדהים
    יוחנן
    אולי גם יעניין אותך
    קינוחים