רכיבים
- 1 סלק גדול או 2 סלקים קטנים, קלופים, מבושלים לרי
- 300 גרם קמח פסטה (אם אין, אז אפשר קמח לבן)
- 3 חלמונים
- 2 כפות שמן זית
- 1כפית שטוחה מלח
- 4 כפות ממי הבישול של הסלק
- לרוטב:
- 1/2 כוס שמנת לבישול 9%
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 2 עלי מרווה, קצוצים
- 3 שיני שום, כתושות
- 100 גרם גבינת פרמזן
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח
- 5 כפות ממי הבישול של הסלק
אופן הכנת פסטת סלק ברוטב שמנת מרווה ופרמזן:
הכנת הפסטה:
1. במעבד מזון, טוחנים את הסלק עם 4 כפות ממי הבישול שלו. מוסיפים את שאר מרכיבי הפסטה, ומעבדים לבצק אחיד - ניתן ללוש גם ידנית. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לצינון במקרר למשך שעה.
2. מחלקים את הבצק ל-3 , מקמחים כל חלק, משטחים מעט ומעבירים במכונת פסטה. מתחילים מהחלק העבה (המספר הקטן ביותר במכונה) ביותר, מקפלים לחצי וחוזרים על פעולת הרידוד, עד לשלב 5. לאחר מכן מעבירים את עלה הפסטה במכשיר בחלק החותך אותו לרצועות.
3. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, ואת הפסטה שהתקבלה משאירים על משטח עם קמח מפוזר מעל.
4. מרתיחים סיר עמוק מלא במים וכפית מלח, מוסיפים את הפסטה ומבשלים במשך 5 דקות. מסננים את מי הבישול במסננת ומערבבים את הפסטה עם כף שמן זית.
הכנת הרוטב:
5. במחבת רחבה, ממיסים את חמאה ומוסיפים את עלי המרווה. מערבבים, מוסיפים את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את השום, התבלינים וחמש כפות ממי הבישול של הסלק ומערבבים יחד.
6. מוסיפים את הפסטה למחבת , מערבבים במשך כ-2 דקות עד שהפסטה סופגת את הרוטב, מעבירים לצלחות הגשה ו"מגלחים" בעזרת קולפן פרמזן מעל.