כיכר השבת

מתכון לפסטה אפויה עם ירקות מוקפצים ברוטב בשמל

מאפה פסטה מרשים ומיוחד, שאולי דורש מעט השקעה, אך התוצאה המוצלחת שווה הכל: מתכון להכנת פסטה אפויה עם ירקות מוקפצים וקלויים ברוטב בשמל עסיסי (מתכונים, אוכל)

|
פסטה אפויה עם ירקות ברוטב בשמל
פסטה אפויה עם ירקות ברוטב בשמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 חבילת פסטה
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 קישוא בינוני
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • עלי בזיליקום
  • עלי אורגנו
  • 50 גרם גבינת מוצרלה
  • 50 גרם גבינת חמד
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן (לבחירה)
  • לרוטב הבשמל:
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 1 כוס חלב
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פסטה אפויה עם ירקות מוקפצים ברוטב בשמל:

רגע לפני: מאפה פסטה מרשים ומיוחד, שדורש מעט השקעה, אך התוצאה המוצלחת שווה הכל: מתכון להכנת פסטה אפויה עם ירקות מוקפצים וקלויים ברוטב בשמל עסיסי. מתאים בעיקר לאירוח, וזמנים חגיגיים.

הכנת הירקות המוקפצים:
• חותכים לרצועות בעובי שווה את הקישוא, הגמבה והפלפל.

• פורסים את הפטריות לפרוסות, ללא הרגל.

• מחממים מחבת עם מעט שמן, ומקפיצים בו את רצועות הקישוא והפטריות.

• מכוונים את התנור למצב גריל, וקולים בו את רצועות הגמבה והפלפל על תבנית יבשה, עד שהקליפה משחירה מעט.

הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, פחות 2 דקות, כיוון שהיא תמשיך להתבשל ברוטב.

• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!

הכנת רוטב הבשמל:
• ממיסים בסיר את החמאה על אש בינונית. לאחר שהחמאה הופכת לנוזלית, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב יחד.

• מנמיכים את האש, מוזגים את החלב לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ובוחשים היטב לאורך כל זמן הבישול כדי למנוע היווצרות גושים, עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.

הכנת המאפה:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חותכים לקוביות את גבינת החמד, ומגרדים בעזרת פומפייה את המוצרלה והפרמז'ן. מוסיפים לרוטב הבשמל, ומערבבים היטב.

• מערבבים בקערה את הירקות המוקפצים עם רוטב הבשמל ורסק העגבניות, מוסיפים את הפסטה יחד עם עלי הבזיליקום והאורגנו.

• משמנים קלות תבנית בגודל 15x20 ס"מ ומעבירים אליה את תערובת הפסטה ורוטב הבשמל. מכסים בנייר כסף את התבנית.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 25 דקות. מסירים את נייר הכסף, ואופים 10 דקות נוספות עד שהפסטה מזהיבה.

• מכבים את התנור ולא מוציאים ישר את הפסטה, כדי שהיא לא תתפרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות