(פלאש 90)
אפשר לכבד את השבת בעוף שגרתי, ואפשר להיות יצירתיים ולהגיש מעדן של ממש: קציצות מבשר בקר טחון, על מצע ירקות צלויים.
החומרים לקציצות בקר וירקות צלויים
500 גרם בקר טחון טרי
ביצה אחת
שום
מלח
ירקות לפי בחירה: בצל, פלפלים מכל הסוגים, כרוב, כרובית
קמח מצה
רסק עגבניות
אופן ההכנה:
מכינים את הבלילה: מניחים בקערה את הבשר הטחון, מוסיפים את הביצה, מעט שום, מלח, כף קמח מצה וכף רסק עגבניות. מערבבים יחד עד לקבלת עיסה.
יוצרים קציצות בקר ומניחים בתבנית אפייה על הירקות הנבחרים.
אופים בתנור על גריל, עד שהקציצות שחומות מעט.
ניתן להגיש לצד אורז.
לבריאות!