סועדים10
זמן הכנה315 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
מצרכים
- בצל 2 יחידות
- גזר 2 יחידות
- שורש סלרי 1 יחידות
- מלח 1 כפית
- שום כתוש 2 כף
- אבקת מרק בצל/ עוף 2 כף
- קורט פלפל 1 יחידות
- פפריקה 2 כף
- חרדל 1 כף
- דבש 2 כף
- רוטב צ'ילי מתוק 1 כף
- רוטב טריאקי 1 כף
- שמן 0.5 כוס
- יין לבן 0.75 כוס
- רולדת עגל 1 יחידות
- עלי דפנה 4 יחידות
- פלפל אנגלי 7 יחידות
אופן ההכנה
- בישול הבשר חתכו את הבצל לפרוסות, אדו בסיר עם שמן, גרדו את הגזר והוסיפו לסיר, ערבבו בנפרד את הרוטב, טבלו את הבשר ברוטב מכל הכוונים, הוציאו מהרוטב וטגנו יחד עם הירקות, טגנו את הבשר היטב מכל הכוונים, הוסיפו את השורש סלרי ואת הרוטב לסיר, הוסיפו פלפל אנגלי ועלי דפנה, הוסיפו מים עד לכיסוי הבשר ובשלו למשך 5 שעות. במשך הבישול הפכו מדי פעם את הבשר.
- הגשת הבשר צננו את הבשר, הוציאו את הבשר מתוך הרוטב, סננו את הרוטב בעזרת מסננת, את הרוטב המסונן שמרו ושפכו על הבשר בעת ההגשה. ניתן לאחסן את הבשר עם הרוטב או בנפרד- בעת ההגשה אחדו את הרוטב עם הבשר וחממו יחד. בתאבון!