כיכר השבת
במיוחד לחנוכה

פיצוץ של טעמים: כדורי בשר אסאדו מטוגנים - ארנצ'יני בשר

מחפשים מתכון מפתיע לחנוכה? נמאס לכם מהחלבי? כדורי בשר אסאדו מטוגנים הם התשובה! שילוב מנצח של טעמים ומרקמים, מושלם לארוחה משפחתית (אוכל ומתכונים)

| כיכר השבת |
פיצוץ של טעמים: כדורי בשר אסאדו מטוגנים - ארנצ'יני בשר (צילום: השף שאול שפר)
מנות/יחידות20
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

מצרכים

    מצרכים:

    • 1 קילו בשר אסאדו
    • 2 בצל קצוץ דק
    • 4 שיניים שום קצוצות דק
    • כוס פירורי לחם
    • כוס קמח
    • חצי כוס סילאן
    • חצי חב פטריות שמפיון
    • 5 כפות רוטב טריאקי
    • מלח ופלפל שחור גרוב לפי הטעם
    • שמן לטיגון

    לציפוי:

    • 1/2 כוס קמח
    • 2 ביצים טרופות
    • 2 כפות חרדל
    • 1 כוס פירורי לחם

    אופן הכנה:

    1. הכנת תערובת הבשר:

    • בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ והשום עד שהם מתרככים ומעט משחימים (כ-3-4 דקות).
    • מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומקפיצים עד להזהבה.
    • מוסיפים את הנתח וצורבים על אש גבוהה.
    • מוסיפים מים עד גובה הבשר ומבשלים על חום גבוהה עד להרתחה ומבשלים על חום נמוך כ- 4 וחצי שעות נוספות.

    2. יצירת כדורי בשר:

    • לאחר הבישול מסננים את הציר ושומרים בצד.
    • מפרקים את הבשר לשערות, ומוסיפים כוס מהציר בשר ומערבבים.
    • לאחר שהנתח מפורק ומוכן להכנה, מכניסים לקירור למשך 5 שעות (עדיף למשך לילה).
    • לאחר הקירור לוקחים חופן מהנתח יוצרים כדורים זהים ויפים

    3. ציפוי כדורי הבשר:

    מכינים 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות וחרדל ואחת עם פירורי לחם.

    מצפים כל כדור בשר בקמח, אחרי זה בביצה הטרופה ובסופו של דבר בפירורי לחם.

    4. טיגון כדורי הבשר:

    מחממים שמן במחבת שטוחה או בסיר עמוק (לשמן צריך להיות חם, 180 מעלות, כדי שהכדורים לא יספגו יותר מדי שמן).

    מטגנים את כדורי הבשר עד שהם משחימים מכל הצדדים (בערך 3-4 דקות לכל צד, תלוי בגובה הלהבה ובגודל הכדורים).

    לאחר הטיגון, מניחים את הכדורים על נייר סופג כדי להסיר עודף שמן.

    הגשה והכנת רוטב

    רוטב פלפלים קלויים פיקנטי

    מצרכים

    • 3 פלפלים צהוב
    • 5 כפות שמן קנולה
    • 2 כפות חומץ
    • 1 פלפל ירוק חריף
    • קורט סוכר
    • מלח פלפל לפי הטעם

    אופן הכנה

    על האש קולים את הפלפלים עד לריכוך.

    בעזרת סכין מקלפים את הקליפה.

    במעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים וטוחנים למשך כ-7 דקות.

    להגשה

    מזלפים 3 נקודות מהרוטב ומעל שמים את הכדור ארנצ'יני.

    בתאבון!

    אהבתם את המתכון? הגיבו

    לפרטים והזמנות- השף שאול שפר: shaulchef@gmail.com

    הכתבה עניינה אותך?

    תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

    -נקראים כעת
    -פרקים נקראו
    -ספרים נקראו
    לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    תוכן שאסור לפספס

    תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

    -נקראים כעת
    -פרקים נקראו
    -ספרים נקראו
    לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
    עכשיו בכותרות