מצרכים
מצרכים:
- 1 קילו בשר אסאדו
- 2 בצל קצוץ דק
- 4 שיניים שום קצוצות דק
- כוס פירורי לחם
- כוס קמח
- חצי כוס סילאן
- חצי חב פטריות שמפיון
- 5 כפות רוטב טריאקי
- מלח ופלפל שחור גרוב לפי הטעם
- שמן לטיגון
לציפוי:
- 1/2 כוס קמח
- 2 ביצים טרופות
- 2 כפות חרדל
- 1 כוס פירורי לחם
אופן הכנה:
1. הכנת תערובת הבשר:
- בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ והשום עד שהם מתרככים ומעט משחימים (כ-3-4 דקות).
- מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומקפיצים עד להזהבה.
- מוסיפים את הנתח וצורבים על אש גבוהה.
- מוסיפים מים עד גובה הבשר ומבשלים על חום גבוהה עד להרתחה ומבשלים על חום נמוך כ- 4 וחצי שעות נוספות.
2. יצירת כדורי בשר:
- לאחר הבישול מסננים את הציר ושומרים בצד.
- מפרקים את הבשר לשערות, ומוסיפים כוס מהציר בשר ומערבבים.
- לאחר שהנתח מפורק ומוכן להכנה, מכניסים לקירור למשך 5 שעות (עדיף למשך לילה).
- לאחר הקירור לוקחים חופן מהנתח יוצרים כדורים זהים ויפים
3. ציפוי כדורי הבשר:
מכינים 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות וחרדל ואחת עם פירורי לחם.
מצפים כל כדור בשר בקמח, אחרי זה בביצה הטרופה ובסופו של דבר בפירורי לחם.
4. טיגון כדורי הבשר:
מחממים שמן במחבת שטוחה או בסיר עמוק (לשמן צריך להיות חם, 180 מעלות, כדי שהכדורים לא יספגו יותר מדי שמן).
מטגנים את כדורי הבשר עד שהם משחימים מכל הצדדים (בערך 3-4 דקות לכל צד, תלוי בגובה הלהבה ובגודל הכדורים).
לאחר הטיגון, מניחים את הכדורים על נייר סופג כדי להסיר עודף שמן.
הגשה והכנת רוטב
רוטב פלפלים קלויים פיקנטי
מצרכים
- 3 פלפלים צהוב
- 5 כפות שמן קנולה
- 2 כפות חומץ
- 1 פלפל ירוק חריף
- קורט סוכר
- מלח פלפל לפי הטעם
אופן הכנה
על האש קולים את הפלפלים עד לריכוך.
בעזרת סכין מקלפים את הקליפה.
במעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים וטוחנים למשך כ-7 דקות.
להגשה
מזלפים 3 נקודות מהרוטב ומעל שמים את הכדור ארנצ'יני.
בתאבון!
אהבתם את המתכון? הגיבו
לפרטים והזמנות- השף שאול שפר: shaulchef@gmail.com