מכון המידע והמחקר של הכנסת בדק ומצא כי רק 12 אתרים מתוך 130 עליהם אחראי המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים מונגשים לבעלי מוגבלויות בצורה הנדרשת, כך פורסם הבוקר (חמישי) ב'ישראל היום'.
מהמחקר, שנעשה לבקשת ח"כ משה אבוטבול מש"ס, עולה כי 93 אתרים אינם מונגשים כלל, ועל 33 אתרים נוספים לא נמסר מידע האם ישנה הנגשה, או לא. ברשימת המקומות שאינם מונגשים ניתן למצוא את מערת המכפלה, מקום קבורת אבותינו ואמותינו, שם ישנו דיון ביטחוני בשאלה האם להציב מעלית, מערת אליהו הנביא בחיפה ועוד.
ברשימת האתרים המונגשים נמצאים הכותל המערבי, קבר דוד המלך, קבר הרמב"ם בטבריה, בית הקברות העתיק בצפת ועוד, אך למשל קבר שמעון הצדיק, קבר אור החיים הקדוש וחלקים ממתחם הרשב"י במירון אינם מונגשים באופן מלא.
נציג המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים טען בתגובה למכון המחקר של הכנסת כי "מטרת המרכז היא להנגיש את כל האתרים, אך מכיוון שהדבר מצריך משאבים גדולים הביצוע עלול להימשך זמן רב".
בישראל חיים כיום יותר ממיליון וחצי אנשים עם מוגבלות, כ-17% מכלל האוכלוסייה. ע"פ החוק, אנשים עם מוגבלות זכאים לנגישות למקום ציבורי, ולכן מקום שמשמש את הציבור, גם אם הוא בבעלות פרטית, חייב להיות מותאם לכל אדם.