מחלקת הכשרות ברבנות הראשית מזהירה הערב (שלישי) מפני חרקים בקמח הלבן והמלא. לדברי מחלקת הכשרות "קיים חשש לנגיעות חמורה בקמחים לסוגיהם השונים, כבר בסמוך לאספקתם מטחנות הקמח. לאור זאת יש להקפיד ביתר שאת על הנהלים ביחס לקבלת הקמחים השונים".
באשר ל'קמח מלא' אומרים במחלקת הרבנות: "יש להעדיף לקבל קמח מלא טחון דק אשר ניתן לנפותו בנפת 50 מ"ש. במידה ולא ניתן לקבל קמח מלא טחון דק יש לקבל את הקמח ביום הטחינה (ולא את הכמות הראשונה שנטחנה באותו יום).
"לאחר קבלתו בבית העסק יש לשמור במקום קריר למניעת סובין וקמחים מלאים מסוגים שונים – יש לקבל רק ביום הטחינה (ולא את הכמות הראשונה שנטחנה באותו יום)".
ברבנות מוסיפים: "לאחר קבלתו בבית העסק יש לשמור במקום קריר למניעת במידה והקמחים מתקבלים שלא ישירות מטחנות הקמח".
במחלקת הכשרות מפרטים כיצד לנפות קמח רגיל – "לנפות בנפה בצפיפות של 50 מ"ש לפחות, לפני השימוש יש לבודקו מדגמית על גבי שולחן אור".