רכיבים
- 4 אגסים, חצויים (רצוי מזן בוסק או אנג'ו)
- 30 גרם חמאה ללא מלח
- 1/2 כוס סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית קינמון
לקראמבל:
- 30 גרם חמאה ללא מלח
- 1/2 כוס שיבולת שועל (רגילה, לא אינסטנט)
- 1/4 כוס שקדים פרוסים
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1 כף שמנת מתוקה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח ים
- קצפת, להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומסירים את הזרעים מחצאי האגסים.
2. בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את החמאה, מוסיפים את המייפל, תמצית הווניל והקינמון ומערבבים לרוטב אחיד. מסירים מהאש, מברישים את האגסים ברוטב מכל צד ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק החתוך כלפי מטה.
3. אופים עד שהאגסים רכים, במשך 15-20 דקות.
4. במקביל, מכינים את הקראמבל: ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית, מוסיפים את שיבולת השועל והשקדים, ומערבבים יחד במשך כ-3 דקות עד שהם קלויים קלות. מערבבים פנימה את המייפל והשמנת ומבשלים תוך ערבוב במשך 3 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מערבבים פנימה גם את הקינמון והמלח ומסירים מהאש. מעבירים מהסיר לקערה, לצינון.
מגישים את האגסים חמים, מזלפים עליהם קצפת ומפוררים מעל מהקראמבל.