

סועדים20
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה
מצרכים לבסיס
- חלבונים 6 יחידות
- סוכר 1 כוס
- קוקוס 100 גרם
- אגוזים טחונים 100 גרם
מצרכים לקרם שוקולד
- שוקולד מריר 150 גרם
- סוכר 0.25 כוס
- שמן 0.5 כוס
- מים 0.5 כוס
- חלמונים 3 יחידות
מצרכים לציפוי
- מיכל ריצ' (212 מ"ל) 1 יחידות
אופן ההכנה
- הכנת הבסיס: הפרידו 6 ביצים, שפכו לקערת המיקסר 6 חלבונים, הקציפו אותם והוסיפו בהדרגה את הסוכר. כאשר הקצף יציב, הוסיפו קוקוס ואגוזים והמשיכו בהקצפה איטית. רפדו תבנית ענקית (32*40) בנייר אפייה, שטחו את הבסיס בעזרת מלית. אפו למשך 20 דקות את שכבת הבסיס בתנור על 180 מעלות חום. לאחר מכן הוציאו את התבנית מהתנור וצננו.
- הכנת קרם השוקולד: הניחו בסיר את השוקולד, הסוכר, השמן והמים. המיסו בסיר על להבה נמוכה וערבבו. בסיום ההמסה, כבו את הלהבה והוסיפו את החלמונים. ערבבו לקבלת קרם חלק ואחיד. שטחו את קרם השוקולד על הבצק האפוי. הבצק צריך להיות מצונן מעט.
- הכנת הריצ' הקציפו את הריצ' ושטחו בעדינות מעל קרם השוקולד. ניתן לסרטט צורות בעזרת מזלג או לפזר שוקולד מגורד או ברס בוטנים- לעיטור. בתאבון!
הערה: יש לאחסן את העוגה במקפיא. היא נחתכת יפה.