פרקליטות המדינה הגישה אתמול לבית משפט השלום בקרית שמונה כתב אישום נגד בעלי מסעדה בראש פינה, שנאשם בגרימת מוות ברשלנות.
על פי כתב האישום, שהגישו עו"ד ריאן סאלח ועו"ד טל מושקוביץ-מעוז, מפרקליטות מחוז צפון (פלילי), בחודש אפריל 2021 הגיעה למסעדה הבשרית הכשרה בראש פינה אושר דרעי ז"ל וחברתה. אושר הייתה אלרגית בצורה מסכנת חיים לחלב ולמוצריו. אושר וחברתה הזמינו תחילה מנות בשריות, ובתום הסעודה הזמינו קינוח.
לאחר שהנאשם הבין שהגלידה, אשר מוגשת כחלק מהקינוח, נגמרה. שלח הנאשם את העובד א. קטין, אשר החל לעבוד במסעדה מספר ימים קודם לכן, אל סופרמרקט הסמוך למסעדה, לרכוש קופסאות של גלידה פרווה. העובד רכש בשגגה גלידה חלבית, שב אל המסעדה והניח אותן במקרר.
הנאשם לא ערך כל בירור לגבי קופסאות הגלידה שנקנו והוכנסו למסעדה ע"י העובד ולא וידא שהגלידה שנקנתה - הייתה גלידת 'פרווה'. כך לפי כתב האישום.
כעבור זמן קצר, הוציא טבח המסעדה את הגלידה מהמקרר, והוסיף אותה בצלחת הקינוח שהוגשה לאושר. אושר טעמה מן הקינוח, חשה מיד בהתקף אלרגי מתפרץ כתוצאה מהיחשפותה לחלב ופינתה עצמה אל בית חולים "זיו" בצפת.
אושר טופלה ע"י רופא המיון בבית החולים באופן מוטעה. מיד לאחר מכן התמוטטה אושר בבית החולים ולאחר זמן קצר נפטרה כתוצאה מתגובה אלרגית חריפה.