רכיבים
- 1 גביע לבן
- 100 גרם חמאה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 100 גרם חלבה מוצקה, מפוררת לחתיכות גסות
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים, תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח. מוסיפים את הקמח, סוכר הווניל, אבקת האפייה, החמאה והלבן - בסדר הזה וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה סמיכה מאוד.
2. משמנים קלות תבנית עגולה קפיצית בקוטר 25 ס"מ ויוצקים אליה מחצית מהבלילה.
3. מפזרים על הבלילה בתבנית את חתיכות החלבה והשוקולד-צ'יפס ויוצקים מעל את המחצית הנותרת של הבלילה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות. משאירים את העוגה לצינון מלא בתנור מכובה וסגור ואז מחלצים אותה בזהירות מהתבנית ומעבירים אותה למקרר.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות