סועדים20
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי
מצרכים לבסיס
- חב' שוקולד לבן חלבי 2 יחידות
- חמאה 50 גרם
- פצפוצי אורז 3 כוס
מצרכים למלית
- שמנת מתוקה להקצפה 500 גרם
- סוכר 0.5 כוס
- גבינה לבנה 5% 250 גרם
- חבילה אינסטנט פודינג (80 גרם)וניל 1 יחידות
- חלב 0.5 כוס
מצרכים לציפוי
- ריבת חלב סמיכה ואיכותית 9 כף
- חלב 6 כף
הוראות הכנה
הכנת הבסיס: המסו במיקרוגל (או בסיר) את השוקולד והחמאה, לאחר ההמסה הוסיפו פצפוצי אורז וערבבו היטב, שטחו בתבנית בינונית והקפיאו למספר דקות עד לסיום הכנת המלית.
הכנת המלית: הקציפו את השמנת והסוכר, הוסיפו סוכר בהדרגה, לאחר קבלת קצף אחיד, הוסיפו את שאר המרכיבים בהדרגה. שפכו מעל הבסיס והקפיאו למשך שעתיים.
הכנת הציפוי: לאחר שהמלית קפואה, המיסו במיקרוגל את ריבת החלב והחלב, ערבבו לקבלת מרקם אחיד, שפכו על המלית והטו את התבנית בעדינות לכל הכוונים לקבלת מרקם חלק ואחיד.
הצעות הגשה:
ניתן לעטר עם שוקולד מגורד או זילוף שוקולד.
ניתן למלא כ-20 כוסות אישיות במקום בתבנית ולהגיש כקינוח לארוחה חלבית.