כיכר השבת

מתוק: קרנץ' מוס שוקולד ופטסייר

מתכון לקרנץ' מוס שוקולד ופטסייר: השבת הקרובה הולכת להיות מתוקה במיוחד. מורן פינטו מציעה לקינוח קרנץ' מוס שוקולד ופטסייר. ההכנה מעט מורכבת, אבל היא משתלמת: האורחים ילקקו את האצבעות (אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
מתכון לקרנץ' מוס שוקולד ופטסייר
מתכון לקרנץ' מוס שוקולד ופטסייר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה75 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • לקרנץ׳"
  • 75 גר׳ פייטה/ קורנפלקס טחון לאבקה דקה
  • 50 גר׳ שוקולד מריר איכותי
  • 100 גר׳ נוגט
  • למוס שוקולד:
  • 200 גר׳ שקולד מריר איכותי
  • 200 מ״ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות של ליקר שוקולד
  • 240 מ״ל שמנת מתוקה מוקצפת
  • לקרם פטסייר:
  • 300 מ״ל שמנת מתוקה + 200 מ״ל מים
  • 1/2 מקל וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 6 חלמונים
  • 40 גר׳ קורנפלור

אופן ההכנה:

אופן הכנת הקרנץ':

ממיסים בבן מארי את השוקולד עם הנוגט ואז מוסיפים את הפייטה.

מערבבים היטב יחד ברינג מלבני בגודל 20/40 מסדרים את כל התערובת היטב ומשטחים בצורה שווה.

אופן הכנת המוס שוקולד:

ממסים את השוקולד עם השמנת על בן מארי ומוסיפים את הליקר מערבבים היטב יחד.

מוסיפים לשמנת המוקצפת התנועות קיפול ומקררים היטב.

אופן הכנת קרם הפטסייר:

מרתיחים השנת והמים עם סוכר ווניל בקערה נפרדת מערבבים חלמונים. כשהשמנת רותחת מאחדים מסות בהשוואת טמפרטורות, מחזירים לסיר וטורפים היטב מעבירים לקערה ומכסים ומקררים היטב.

לדף שוקולד:

על גבי דף קישקוש ( דף מעוטר לאכילה) בגודל 20/40 מורחים ב100 גר׳ שוקולד מריר מומס ומעבירים לקירור.

הרכבת המנה:

מעל הקרנץ׳ מזלפים עם צנטר חלק שורה של קרם פטיסייר ולידו שורה של מוס שוקולד וכל הלאה פס לבן לצד פס שחור

מעל מניחים דף שוקולד מעוטר.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כל הכבוד על ההסבר
עגבניה
אולי גם יעניין אותך
קינוחים