פסטה ברוטב שמנת פרווה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 220 גרם פסטה מכל סוג
- 1 כף שמן זית
- 5 שיני שום, כתושות
לרוטב:
- 1/2 1 כוסות ציר ירקות או מים + אבקת מרק
- 1/2 כוס קשיו גולמי
- 1/4 כוס פתיתי שמרים תזונתיים
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית אבקת בצל
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות שעל האריזה, מסננים ומניחים בצד.
2. במקביל, טוחנים בבלנדר במהירות גבוהה את כל מרכיבי הרוטב, עד לקבלת רוטב חלק.
3. יוצקים את הרוטב לסיר בינוני ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת רוטב סמיך וקרמי.
4. בסיר גדול, מחממים את השמן, מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים אותה בפנים, שהשום והשמן יצפו אותה. יוצקים על הכל את הרוטב, מערבבים לציפוי ומגישים מיד.