רכיבים
- 400 גרם פסטה מסולסלת
- 25 גרם חמאה
- 5 כפות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 4 עגבניות קלופות וקצוצות
- 4 עלי בזיליקום קצוצים גס
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 150 גרם רסק עגבניות
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל שחור
- גבינה צהובה/מוצרלה
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר עמוק ורחב ומניחים את השום בתוכו למספר שניות.
2. מוסיפים שמן זית, מטגנים כמה שניות ומוסיפים את העגבניות והבזיליקום. מטגנים עד לצמצום הנוזלים.
3. מוסיפים תבלינים, חמאה ורסק ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה וממשיכים בבישול עוד כ-2 דקות.
4. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב עם הרוטב.
5. מוסיפים מים עד לכיסוי הפסטה ומביאים לרתיחה. מבשלים כשהסיר מכוסה, על אש בינונית ומכבים כשהתבשיל מוכן, בערך 12 דקות.
6. משמנים תבנית בשמן זית (עדיפות לכזו העשויה מחרס או זכוכית).
7. מעבירים את הפסטה לתבנית ומפזרים מעל גבינה צהובה או מוצרלה ומוסיפים תוספות לטעמכם (כגון עגבניות שרי, פטריות ובזיליקום).
8. מפזרים אורגנו וקורטוב תבלין צ׳ילי (אפשר לוותר עליו אך הוא מעניק חריפות מעודנת).
9. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות ואופים עד שהגבינה ומקבלת צבע זהוב.
10. מוציאים ומגישים מיד.