לעונג שבת אמיתי (צילום: קובי הר צבי)
סועדים10
זמן הכנה330 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
מצרכים
- גוש צלי כתף (מספר 5) 2 ק"ג
- בצל חתוך ל-4 2 יחידות
- סלרי חתוך גס 1 יחידות
- גזר חתוך גס 2 יחידות
- ראש שום (לא קלוף) 2 יחידות
- טימין 1 צרור
- סילאן או דבש 10 כף
- חרדל גרגירים 5 כף
- מלח ופלפל (לפי הטעם) 1 יחידות
- מעט שמן 1 יחידות
אופן ההכנה
- אופן ההכנה: מכניסים את הבשר לסיר חם עם מעט שמן, ומסובבים עד לקבלת צבע אפור. לאחר מכן מכניסים את הירקות ומטגנים מעט. מוסיפים מים חמים עד לכיסוי הבשר, מלח ופלפל ומבשלים למשך 3 שעות על אש נמוכה
- בסיום הבישול: מוציאים את הבשר מהסיר ומכניסים למקרר למשך לילה (ניתן גם לחכות לקירור מלא בלי לחכות לילה)
- הכנת הרוטב: מסננים את הציר מהירקות בעזרת מסננת. מכניסים לסיר את הציר יחד עם שיני השום, מוסיפים את החרדל והדבש ומצמצמים את הציר
- צליית הבשר: פורסים את הבשר לפרוסות אחידות ומניחים בתבנית. מכסים את הבשר ברוטב וסוגרים עם 2 שכבות של נייר כסף. מכניסים לתנור על 180 למשך שעתיים
הצגת כל התגובות