כיכר השבת

זהירות מהתמכרות

רוצים עונג שבת אמיתי? צלי כתף ברוטב חרדל ודבש

אוהבים להשקיע? בישול ארוך קטן עליכם? מתכון מושלם לצלי כתף עסיסי ונימוח ברוטב חרדל ודבש | המתכון המלא בפנים (מתכון)

| 4 | כיכר השבת |
לעונג שבת אמיתי
לעונג שבת אמיתי (צילום: קובי הר צבי)
סועדים10
זמן הכנה330 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

מצרכים

  • גוש צלי כתף (מספר 5) 2 ק"ג
  • בצל חתוך ל-4 2 יחידות
  • סלרי חתוך גס 1 יחידות
  • גזר חתוך גס 2 יחידות
  • ראש שום (לא קלוף) 2 יחידות
  • טימין 1 צרור
  • סילאן או דבש 10 כף
  • חרדל גרגירים 5 כף
  • מלח ופלפל (לפי הטעם) 1 יחידות
  • מעט שמן 1 יחידות

אופן ההכנה

  1. אופן ההכנה: מכניסים את הבשר לסיר חם עם מעט שמן, ומסובבים עד לקבלת צבע אפור. לאחר מכן מכניסים את הירקות ומטגנים מעט. מוסיפים מים חמים עד לכיסוי הבשר, מלח ופלפל ומבשלים למשך 3 שעות על אש נמוכה
  2. בסיום הבישול: מוציאים את הבשר מהסיר ומכניסים למקרר למשך לילה (ניתן גם לחכות לקירור מלא בלי לחכות לילה)
  3. הכנת הרוטב: מסננים את הציר מהירקות בעזרת מסננת. מכניסים לסיר את הציר יחד עם שיני השום, מוסיפים את החרדל והדבש ומצמצמים את הציר
  4. צליית הבשר: פורסים את הבשר לפרוסות אחידות ומניחים בתבנית. מכסים את הבשר ברוטב וסוגרים עם 2 שכבות של נייר כסף. מכניסים לתנור על 180 למשך שעתיים
תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
נראה קל להכנה אנסה לשבת
3
נשמע מגרה, הולכת לנסות את המתכון הזה לשבת הזאת
2
נראה מעולה!

הצגת כל התגובות

1
נשמע טוב
בשר