קציצות בשר ואורז ברוטב אדום (צילום: מתוך הבלוג של רותם ליברזון)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי
לקציצות:
- 500 גרם בשר טלה טחון
- 1/2 1 כוסות אורז בסמטי בלבד
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כוס כוסברה קצוצה דק
- 1/2 כוס נענע קצוצה דק
- 1 כפית כורכום
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 1 קופסת שימורים (400 גרם) של עגבניות מרוסקות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 5-6 שזיפים מיובשים
- 5-6 לימונים מיובשים (ניתן לקנות בכל השווקים)
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב עם כוס וחצי מים ומבשלים על אש קטנה במשך כ-30 דקות, עד שהשזיפים והלימונים המיובשים רכים.
2. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל של שזיף ולאחר שהרוטב התבשל (סעיף 1), מניחים אותן בעדינות בסיר עם רווח קטן ביניהן. הרוטב צריך לכסות מעט מעל חצי קציצה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות. מגישים מיד, חם.