רכיבים
- 500 גרם בשר בקר טחון או 250 גרם שפרונדה טחונה + 250 גרם צלעות בקר (מספר 2)
- 100 גרם שומן כבש
- 2 בצל לבן
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1/3 כוס סודה לשתיה
- 1 כף שטוחה צ׳ילי גרוס יבש - לאוהבי החריף
- 1/2 כפית פלפל טחון
- 1 כפית מלח
- למילוי: חסה אייסברג, מלפפון חמוץ פרוס דק, עגבניה פרוסה, בצל סגול
- קטשופ, מיונז, חרדל
- לחמניות בורגר
אופן הכנת המבורגר:
רגע לפני: אתם לא צריכים ללכת למסעדה כדי ליהנות מהמבורגר איכותי. הנה מתכון להמבורגר עסיסי וטעים שאפשר להכין בבית, ולא תאמינו עד כמה זה קל. עם בירה קרה בצד זה פשוט מושלם.
• מפשירים את הבשר.
• מגרדים את הבצל בפומפייה דק דק, קוצצים את הפטרוזיליה הכי דק שאפשר ומעבירים למעבד מזון, יחד עם הבשר.
• מוסיפים את הסודה לשתייה והתבלינים, ומעבדים מספר דקות, עד לקבלת עיסה אחידה.
• מעבירים את העיסה לקערה, ולשים ידנית היטב, כדי לדחוס את העיסה ולוודא שהיא אכן גוש אחד.
• מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ועליה מעצבים את קציצות ההמבורגר ידנית או בעזרת רינג (טבעת מתכת לעיצוב מדויק שאפשר לקנות בחנויות לכלי בית). השתדלו לעצב את ההמבורגרים באופן שווה, כדי שתהליך הצלייה יהיה אחיד.
• מחממים היטב פלנצ'ה או מנגל, וצולים את ההמבורגרים (לפי הכמות האפשרית בכל פעם) במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שתחתית ההמבורגר שחומה, ושוליו מקבלים גוון חום-אפור. יותר מזה, ההמבורגר יצא יבש.
• מגישים מיד, בתוך לחמניות בורגר עם פרוסות ירקות, ורטבים אהובים. צ'יפס עשוי היטב יכול לשדרג את המנה, וכמובן כוס בירה קרה.
הצגת כל התגובות