כיכר השבת

מה אוכלים היום?

זה כל כך קל: להכין המבורגר עסיסי בבית

אתם לא צריכים ללכת למסעדה כדי ליהנות מהמבורגר איכותי. הנה מתכון להמבורגר עסיסי וטעים שאפשר להכין בבית, ולא תאמינו עד כמה זה קל. עם בירה קרה בצד זה פשוט מושלם (מתכונים, אוכל)

| 14 | כיכר השבת |
המבורגר עסיסי בבית - זה כל כך קל
המבורגר עסיסי בבית - זה כל כך קל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר בקר טחון או 250 גרם שפרונדה טחונה + 250 גרם צלעות בקר (מספר 2)
  • 100 גרם שומן כבש
  • 2 בצל לבן
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1/3 כוס סודה לשתיה
  • 1 כף שטוחה צ׳ילי גרוס יבש - לאוהבי החריף
  • 1/2 כפית פלפל טחון
  • 1 כפית מלח
  • למילוי: חסה אייסברג, מלפפון חמוץ פרוס דק, עגבניה פרוסה, בצל סגול
  • קטשופ, מיונז, חרדל
  • לחמניות בורגר

אופן הכנת המבורגר:

רגע לפני: אתם לא צריכים ללכת למסעדה כדי ליהנות מהמבורגר איכותי. הנה מתכון להמבורגר עסיסי וטעים שאפשר להכין בבית, ולא תאמינו עד כמה זה קל. עם בירה קרה בצד זה פשוט מושלם.

• מפשירים את הבשר.

• מגרדים את הבצל בפומפייה דק דק, קוצצים את הפטרוזיליה הכי דק שאפשר ומעבירים למעבד מזון, יחד עם הבשר.

• מוסיפים את הסודה לשתייה והתבלינים, ומעבדים מספר דקות, עד לקבלת עיסה אחידה.

• מעבירים את העיסה לקערה, ולשים ידנית היטב, כדי לדחוס את העיסה ולוודא שהיא אכן גוש אחד.

• מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ועליה מעצבים את קציצות ההמבורגר ידנית או בעזרת רינג (טבעת מתכת לעיצוב מדויק שאפשר לקנות בחנויות לכלי בית). השתדלו לעצב את ההמבורגרים באופן שווה, כדי שתהליך הצלייה יהיה אחיד.

• מחממים היטב פלנצ'ה או מנגל, וצולים את ההמבורגרים (לפי הכמות האפשרית בכל פעם) במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שתחתית ההמבורגר שחומה, ושוליו מקבלים גוון חום-אפור. יותר מזה, ההמבורגר יצא יבש.

• מגישים מיד, בתוך לחמניות בורגר עם פרוסות ירקות, ורטבים אהובים. צ'יפס עשוי היטב יכול לשדרג את המנה, וכמובן כוס בירה קרה.

תוכן שאסור לפספס
14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
בשר טחון משקית או לטחון בשר ?
דורית
6
יש הבדל בין סודה לשתיה שהיא אבקה לבנה .(1/3 כוס .יתן טעם לואי) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ציפי
5
מישהו יוכל להחכים
דוד
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ייי
גם כפית אבקת סודה לשתיה על קדרה שלמה, תרכך בשר הכי קשה
בשלנית

הצגת כל התגובות

4
יש לי 2 שאלות : 1. האם חייבים להשתמש בשומן כבש? 2. רק מי שמשתמש בשפרונדרה צריך להוסיף צלעות בשר או גם מי שמשתמש בבשר טחון?
בארי
3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אביגייל
לא כל כך מומלצת בריאותית, אבל עושה את העבודה בצורה משמעותית..
אני
2
איך רואים שהשפית המעולה משתייכת לעדה המרוקאית. בורגר עם כבש זה מעין עולם הבא (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמן
שגבירתי תחליט ממה עדיף למות : שבץ מוחי או התקף לב... אפשר להחליף שומן כבש בשמן רגיל - השומן הזה סותם את העורקים והתוצאות ידועות...
אסף הרופא
1
הכנתי יצא מוווווווושלם
לני
אולי גם יעניין אותך
בשר