מבשלים ואז מטגנים: מתכון לצ'יפס המושלם

רוב האנשים אוהבים צ'יפס, אבל פחות מידי יודעים איך להכין אותו פריך מבחוץ ונימוח מבפנים • מהם שלושת השלבים שאסור לדלג עליהם בשביל הצ'יפס המושלם? (מתכונים, אוכל)

הצ'יפס המושלם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
  • קערה גדולה מלאה במים קרים וקוביות קרח
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח

אופן הכנת הצ'יפס המושלם:

רגע לפני: רוב האנשים אוהבים צ'יפס, אבל פחות מידי יודעים איך להכין אותו פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. אז מהם שלושת השלבים שאסור לדלג עליהם בשביל הצ'יפס המושלם? עקבו אחר ההוראות ויש לכם צ'יפס של אלופים:

• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לרצועות עבות ארוכות.

• מעבירים את רצועות הצ'יפס לקערה מלאה במים קרים וקוביות קרח, ומשהים יחד במשך שעתיים (אפשר יותר).

• מוציאים את רצועות הצ'יפס למגבת (בד, לא נייר!) וסופגים מהן את כל הנוזלים, שיתייבשו היטב.

• מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית, ומתחילים בטיגון לפני שהשמן חם מאוד - כלומר לאחר דקה או שתיים. איך יודעים שהשמן חם? מכניסים לשמן רצועת צ'יפס אחת ואם היא שוקעת למטה ובועות קטנות סביבה, השמן מוכן.

• בכל פעם מכניסים כמות קטנה מהצ'יפס לטיגון, כדי שהשמן לא יתקרר. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
המון זמן הכנה, בדרך כלל שרוצים ציפס רוצים אותו מהר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
5
שני טיגונים אחד בטמפ 160 מעלות קירור בצ'יפס לחצי שעה וטיגון לפני הגשה בטמפ' של 190 מעלות. בתאבון
4
של טוגן) גם צריך להשרות במי קרח?
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות