כיכר השבת

ארוחת ערב חגיגית: פסטה בבלונז

בא לכם להפתיע את המשפחה בארוחת ערב חגיגית מתמיד? השפית מורן פינטו, עורכת מדור אוכל ב'כיכר השבת' מגישה מתכון מיוחד לפסטה ברוטב בלונז (אוכל, מתכונים)

| 8 | כיכר השבת |
מתכון: פסטה ברוטב בלונז
(צילום: shutterstock)

המצרכים לפסטה ברוטב בלונז

1 חב' ספגטי

סיר עם 5 ליטר מים רותחים עם 2 כפות מלח גס

5-6 כפות שמן

1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי(לא חובה)

6 שיני שום כתושות

500 גרם בשר טחון/הודו טחון

1/2 ליטר מים

6 עגבניות קצוצות

מלח

1/2 כפית סוכר

פלפל שחור גרוס

פפריקה מתוקה

3 כפות רסק עגבניות

עלי בזיליקום חתוכים

2 כפיות אורגנו

אופן הכנת פסטה ברוטב בלונז

מחממים את השמן בסיר רחב. מאדים את ירקות השורש, והשום לפי הסדר שכתוב. מוסיפים את הבשר טחון ומאדים תוך כדי ערבוב.

מפוררים טוב את הבשר המבושל מערבבים תוך כדי בישול. מוסיפים את העגבניות,מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש קטנה. ומתבלים.

מוסיפים את המים וממשיכים לבשל במשך 20-25 דק', מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד כמה דק'. מוסיפים את עשבי התיבול. משלימים טעמים ומגישים על פסטה שבושלה מראש ע"פ הוראות היצרן.

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
אני מבינה את המתכןנים שלך טוב מאוד. ממש תודה
נועה
5
זה מתכון איטלקי למהדרין וממש טעים לחורף רק ששם הוא לא כשר
פיצה
4
לא הבנתי את המים זה אמור לצאת סמיך או נוזלי??
אני

הצגת כל התגובות

3
תרתיחו פסטה עם מלח ושמן, סננו. בסיר אחר- טגנו בצל, הוסיפו לו בשר טחון, המשיכו בטיגון, הוסיפו חצי קופסת רסק, מים- לפי כמות הרוטב שתרצו, טבלו במלח, פלפל וחוויג', שימו בצלחת את הפסטה, מעליה את הרוטב עם הבשר ו.. בתאבון!! טעים מאדדד
חלי
2
מטגנים בשר טחון עם בצל מוסיפים פפריקה אבקת מרק אבקת שום מלח פלפל שחור טחון מוסיפים מים אחרי שהבשר מתבשל מוסיפים את הפסטה מערבבים 5עד 10 דק בפסטה מוכנה בתיאבון
מתכון של אמא
1
ישר כח למורן ותודה רבה על מתכונים הנפלאים
יעל
אולי גם יעניין אותך
בשר