כיכר השבת

מה נאכל היום?

קציצות הודו עם עשבי תיבול ברוטב ברביקיו וחמוציות

הנה מתכון למנה עיקרית לארוחת צהריים שוברת שגרה: קציצות הודו אפויות שמתקתקים בעשר דקות עם רוטב-חמוץ מתוק שמכיל מרכיב מפתיע - חמוציות. רק תכינו פירה ואתם מסודרים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קציצות הודו עם עשבי תיבול ברוטב ברביקיו וחמוציות
קציצות הודו עם עשבי תיבול ברוטב ברביקיו וחמוציות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לקציצות הבשר:

  • 450 גרם הודו, טחון
  • 1/3 כוס שיבולת שועל
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות מרווה, טחונה
  • 1 כף רוזמרין, טחון
  • 1 כף טימין, טחון
  • 1 כף עירית, קצוצה דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב ברביקיו וחמוציות:

  • 300 גרם חמוציות
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 3 כפות דבש
  • 4 כפות סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס קטשופ
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 3/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבבים יחד עד לאיחוד פשוט. מתבלים במלח ופלפל.

2. נוטלים שתי כפות מהתערובת ויוצרים קציצה. מניחים על תבנית משומנת קלות וחוזרים על הפעולה עד לשימוש בכל תערובת ההודו.

3. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהקציצות משחימות קלות ועשויות לגמרי.

4. מכינים את הרוטב: מכניסים את ששת המרכיבים הראשונים לסיר ומערבבים. מביאים את התערובת לרתיחה, על אש בינונית-נמוכה.

5. ברגע שהחמוציות מתחילות להתמזג, לאחר בערך 10 דקות, מערבבים פנימה את שאר החומרים.

6. מבשלים במשך 30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. מגישים עם הקציצות.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
מנות עיקריות