לקציצות הבשר:
- 450 גרם הודו, טחון
- 1/3 כוס שיבולת שועל
- 1 ביצה, טרופה קלות
- 1 שן שום, כתושה
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 2 כפות מרווה, טחונה
- 1 כף רוזמרין, טחון
- 1 כף טימין, טחון
- 1 כף עירית, קצוצה דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב ברביקיו וחמוציות:
- 300 גרם חמוציות
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 3 כפות דבש
- 4 כפות סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס קטשופ
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 3/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבבים יחד עד לאיחוד פשוט. מתבלים במלח ופלפל.
2. נוטלים שתי כפות מהתערובת ויוצרים קציצה. מניחים על תבנית משומנת קלות וחוזרים על הפעולה עד לשימוש בכל תערובת ההודו.
3. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהקציצות משחימות קלות ועשויות לגמרי.
4. מכינים את הרוטב: מכניסים את ששת המרכיבים הראשונים לסיר ומערבבים. מביאים את התערובת לרתיחה, על אש בינונית-נמוכה.
5. ברגע שהחמוציות מתחילות להתמזג, לאחר בערך 10 דקות, מערבבים פנימה את שאר החומרים.
6. מבשלים במשך 30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. מגישים עם הקציצות.