קריספי ומלא בטעמים: מאפה פילו "מניפה" שאי אפשר לפספס (צילום: אוראל בראל)
סועדים9
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
מצרכים
- 6 עלי פילו מופשרים (עדיף להפשיר לילה שלם במקרר)
- 300 גרם חזה עוף פרוס לקוביות קטנות מרשת הקצביות של וול-דאן
- 2 כפות שמן לטיגון
- בצל קצוץ דק דק
- 4-6 פיטריות קצוצות דק דק
- חופן כוסברה קצוצה
- 2 כפות צנוברים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות סילאן
- 3 כפות שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
נטגן במחבת עם שמן את הבצל להזהבה, נוסיף את הפיטריות, הכוסברה, הצנוברים, החזה עוף, התבלינים והסילאן .
נטגן על אש נמוכה כ- 5-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהחזה עוף מוכן.
נפרוס על משטח העבודה דף עלי פילו ונבריש את העלה בשמן זית (לא לדלג על שלב זה כי אז לא נצליח לסדר לצורה הרצויה) מעל נסדר עוד דף פילו ונסדר את המלית ב 3 חלקים ונגלגל כפי שמתואר בסרטון.
נבריש את העלים בשמן זית ונאפה על 170 מעלות (טורבו) כ-30 דקות להשחמה יפה.
מומלץ לפזר מעל פיסטוק טחון או כל דבר שאוהבים.
בתאבון!