רכיבים
- 500 גרם פסטה ספגטי
- 1/2 1 ק"ג עגבניות
- 2 בצל
- 3-4 שיני שום
- 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 1 כפיות שטוחות מלח
- 3-4 גבעולי פטרוזיליה
- 1/2 1 כפות שטוחות סוכר
- פרמזן לקישוט
אופן ההכנה:
רגע לפני: הכנת הפסטה לוקחת בקושי 5 דקות. לעומת הכנת הרוטב שלוקחת שעתיים (של בישול! וגג 10 דקות עבודה). אבל אם באמת אין לכם זמן, תמיד תוכלו להיעזר ברסק עגבניות.
הכנת הרוטב:
• מקלפים וקוצצים את העגבניות, הבצל והשום.
• מחממים את שמן הזית על אש בינונית במחבת ברזל כבדה או סיר גדול ורחב.
• מוספים את הבצל, השום, הבזיליקום והמלח ומערבבים.
• אחרי 5 דקות, כשהבצל התרכך, מוסיפים את העגבניות, גבעולי הפטרוזיליה (בשלמותם) והסוכר ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים ללהבה קטנה ככל האפשר, ומבשלים ללא מכסה במשך שעתיים או עד שהרוטב מתעבה. מידי פעם מערבבים. בתום הבישול, מוציאים את הפטרוזיליה ושומרים בצד.
הכנת הפסטה:
• שוברים את הספגטי לשניים, והעבירו לסיר יבש, רחב ונמוך.
• מכסים את הפסטה במים קרים, ומבשלים על אש בינונית, עד שהפסטה מתרככת.
• מסירים מהאש, מסננים, מעבירים לקערה ומערבבים עם הרוטב.
הגשה: למנה מושלמת, מניחים מספר כפות מהפסטה בצלחת אישית, מגרדים מעל גבינת פרמזן, מוסיפים פרוסות בגט או ג'בטה פרוסה דק קלויות, מרוחות בממרח פסטו או טפנד זיתים וכוס יין לבן צונן.