רכיבים
- 500 גרם בשר טחון
- 2 בצלים
- 1/2 צרור עלי פטרוזליה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם פנקו
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת קציצות בשר:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה.
2. קוצצים דק את הבצלים ומטגנים במעט שמן, עד להשחמה קלה. מסירים מהאש ומניחים לצינון.
3. קוצצים את הפטרוזיליה לקערה, ומערבבים יחד הבשר הטחון, הבצל המטוגן והביצה. מתבלים במלח ופלפל שחור ולשים יחד בידיים עד לקבלת עיסה אחידה.
4. יוצרים קציצות פחוסות (כדור מעוך מעט) מהעיסה, מגלגלים בפירורי הלחם ומניחים בתבנית, ברווחים שווים.
5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, באמצע האפייה הופכים את הקציצות, כך שהן יאפו היטב ויקבלו גוון שחום אחיד.
6. במקביל, חותכים סלט ירקות עשיר ומגוון ומגישים יחד עם פירה תפוחי אדמה עשוי היטב.
הצגת כל התגובות