רכיבים
- 6-8 תפוחי אדמה בינוניים מזן ראטה או דזירה
- 1/2 1 כפיות מלח ים
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 5-6 שיני שום
- 3 כפות שמן זית
- 40-50 גרם מחמאה (לגרסה חלבית החליפו בחמאה)
- לקישוט: 1/4 כוס עירית קצוצה או פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנת פירה:
רגע לפני: מתכון לפירה מושלם עם שום קלוי במרקם אוורירי, אך סמיך וסופר קרמי. פירה פרווה שנהדר בהחלט כמו שהוא, אך ניתן לשדך אותו כמנת צד לארוחה חלבית עשירה או לחלופין, כל אופציה בשרית אהובה, לבחירתכם.
• מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה קלה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים כפית אחת של מלח ים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד וסכין חותכת אותם בקלות.
• בינתיים, כותשים את שיני השום, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום במשך 3 דקות על אש נמוכה, עד להזהבה.
• ממיסים את המחמאה (או החמאה).
• מסננים היטב את תפוחי האדמה מנוזלים, ובעזרת מועך פירה או מקל בלנדר, מעבדים את תפוחי האדמה לפירה.
• מוסיפים את המחמאה המומסת, השום, חצי כפית המלח הנותר והפלפל השחור ומערבבים עד לאיחוד מלא. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
• מעבירים את הפירה לכלי הגשה, מפזרים מעל עירית או פטרוזיליה קצוצה, ומגישים.