כיכר השבת

מתכון מיוחד: קוביות בשר עם במיה

רגע לפני שהבמיה נפרדת מאיתנו, נמהר להכין מנת בשר מלאה בטעם עשיר. מורן פינטו, שפית הבית של "כיכר השבת", מגישה מתכון מיוחד - קוביות בשר עם במיה ורוטב (אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
מתכון מיוחד: בשר עם במיה
(צילום: shutterstock)

רגע לפני שהבמיה נפרדת מאיתנו, נמהר להכין מנת בשר מלאה בטעם עשיר. מורן פינטו, שפית הבית של "כיכר השבת", מגישה מתכון מיוחד - קוביות בשר עם במיה ורוטב.

בשר עם במיה - המצרכים:

  • 1.5 קילו בשר בקר מספר 5 חתוך לקוביות
  • 2 בצל לבן קצוץ
  • 1 קילו במיה
  • 4 עגבניות תמר קלופות
  • 1 ראש שום קלוף
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל
  • 1/2 כפית כמון
  • קמצוץ קינמון

אופן ההכנה:

  • משרים את הבמיה במים למשך 30 דק'
  • קוטמים את הקצה הרחב של הבמיה -אם הם קטנים השאירו שלמים ותשרו זמן ארוך יותר, אם הם ארוכים אפשר לחצות אותם.
  • מחממים סיר רחב ובו שמן
  • מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה ומוסיפים את כל השום פרוס
  • מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים קלותואז את התבלינים והבמיה ומערבבים
  • מוסיפים את הרסק עגבניות והמים
  • מבשלים כ-60 דק'
  • באש נמוכה או עד שהבשר רך
  • אם חסרים נוזלים מוסיפים בעדינות.

הצעת הגשה:

מגישים את קוביות הבשר עם הבמיה על קוסקוס
לבריאות
מורן פינטו
תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
צריך לחתוך כל במיה באמצע ולבדוק מתולעים...ויש הרבה תולעים!!!
ירושלמי
2
זה יותר ישן משועית , אבל מאוד מעניין.
יואל
1
אין את זה בסופר.
מנחם
אולי גם יעניין אותך
בשר