רכיבים
- 8 חלקי עוף נקיים
- 500 גרם ענבים אדומים מגולענים
- 3 כפות שמן זית
- 5 ענפי סלרי אמריקאי
- 6 שיני שום
- 1 ענף רוזמרין
- 3 כפות דבש
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כוסות מיץ ענבים
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת עוף בתנור וענבים:
רגע לפני: קדרת קיץ נהדרת לשולחן השבת: מתכון לעוף בתנור עם ענבים ורוזמרין. נשמע מאתגר? אל תחששו. המתיקות העסיסית והארומה הכובשת של הענבים יעשו רק טוב לעוף.
• כותשים את השום, ומערבבים בקערה יחד עם הדבש, החומץ, ענף הרוזמרין ומתבלים במלח ופלפל שחור.
• משרים את חלקי העוף בתערובת למשך חצי שעה.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• קוצצים את הסלרי, וחוצים את הענבים.
• מוזגים את מיץ הענבים לתבנית חסינת אש, מוסיפים את הסלרי והענבים, וביניהם מסדרים את העופות המושרים.
• אופים במשך 50 דקות, עד שהעופות משחימים וניגר עסיס מהענבים.