כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לעוף בתנור עם ענבים ורוזמרין

קדרת קיץ נהדרת לשולחן השבת: מתכון לעוף בתנור עם ענבים ורוזמרין. נשמע מאתגר? אל תחששו. המתיקות העסיסית והארומה הכובשת של הענבים יעשו רק טוב לעוף (מתכונים לשבת, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
מתכון לעוף בתנור עם ענבים ורוזמרין
מתכון לעוף בתנור עם ענבים ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 חלקי עוף נקיים
  • 500 גרם ענבים אדומים מגולענים
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 ענפי סלרי אמריקאי
  • 6 שיני שום
  • 1 ענף רוזמרין
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כוסות מיץ ענבים
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עוף בתנור וענבים:

רגע לפני: קדרת קיץ נהדרת לשולחן השבת: מתכון לעוף בתנור עם ענבים ורוזמרין. נשמע מאתגר? אל תחששו. המתיקות העסיסית והארומה הכובשת של הענבים יעשו רק טוב לעוף.

• כותשים את השום, ומערבבים בקערה יחד עם הדבש, החומץ, ענף הרוזמרין ומתבלים במלח ופלפל שחור.

• משרים את חלקי העוף בתערובת למשך חצי שעה.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• קוצצים את הסלרי, וחוצים את הענבים.

• מוזגים את מיץ הענבים לתבנית חסינת אש, מוסיפים את הסלרי והענבים, וביניהם מסדרים את העופות המושרים.

• אופים במשך 50 דקות, עד שהעופות משחימים וניגר עסיס מהענבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
חייבת לנסות
עיקריות