רכיבים
- 1 ק"ג שקדי עגל נקיים מרשת קצביות 'וול דאן'
- 3 פלפלים חריף
- 10 שיני שום, קלופות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 1 עגבניה גדולה, חתוכה לרבעים
- 1 צרור כוסברה, חתוך גס
- 1 כף אריסה איכותית
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור
- קמח לציפוי שקדי העגל
- 1/2 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
את המנה הנהדרת הזו צילמתי עם השף דני אביב ממסעדת אנטריקוט המיתולוגית בירושלים - גללו למטה למתכון וסרטון הכנה מפורט.
הסיפור של אנטריקוט מתחיל ב-1997, כשנה לאחר שהאחים אסרף חזרו מניו-יורק והבינו שאין בירושלים מסעדה איכותית גלאט למהדרין ופתחו את מסעדת הבשרים אנטריקוט בכניסה להר חוצבים - מסעדה שכולה עונג וחווית טעמים לכל קרניבור וחובבי בשר אמיתי שסוף סוף נתנה מענה גם לשומרי כשרות למהדרין המקפידים על קלה כבחמורה.
במהלך השנים פתחו האחים עסקים נוספים ובהם קצביית בוטיק וול-דאן שהפכה לשם דבר עם הבשר הטרי האיכותי ביותר שיש בכל הארץ ובעולם לשומרי כשרות למהדרין. במרוצת השנים נפתחו עוד ועוד קצביות וול דאן בכל רחבי הארץ שמציעות מטעמים ומוצרים משלימים נוספים לחוויית בשר מושלמת - גם בבית (לחצו כאן למגוון מתכונים שווים מבית וול דאן).
לפני כשנתיים החלה המסעדה המיתולוגית והאהובה להיות צפופה לקהל הלקוחות הנאמן שמאד נהנה מהבשרים והטעמים ומכל מטעמי השף, והאחים אסרף החליטו לפתוח מסעדה במרומי ההר בכניסה לירושלים מול נוף ירושלמי מרהיב, במקום פינתי ושקט עם הרבה אוויר ואווירה, בעיצוב מרהיב וקלאסי המשלב גווני אפור מט, זהב וטורקיז עדין, תאורה נעימה ומרגיעה וריהוט אירופאי. חלל המסעדה רחב ידיים ומחולק לאולם ראשי הכולל בר יינות מוזהב, מקומות ישיבה עם פרטיות ונוחות מירבית, בשילוב צמחיה המשרה רוגע ושלווה, וכן מרפסת גדולה עם חלונות ענק הצופים לנוף המהמם של ירושלים, ובאמצע מזרקה יפהפייה עם מים חיים זורמים. במקום ישנו גם חדר VIP יוקרתי וייחודי לכנסים ואירועים, עם יציאה לגינה המשקיפה על הרי ירושלים, ואולם אירועים בעיצוב חדשני ומזמין לעריכת אירועים ושמחות עד 300 איש.
על כל היופי הזה מנצח השף דני אביב שתכנן במשך חודשים תפריט ים תיכוני מקומי מחומרי גלם איכותיים ביותר ושילוב של טעמים חדשים ומסורתיים לצד מנות בשר משובחות במיוחד.
דבר אחד לא השתנה: אנטריקוט היא עדיין ממסעדות הבשרים הטובות והיפות ביותר בישראל ופחות או יותר היחידה שמצדיקה נסיעה לירושלים.
כתובת: רחוב קרית המדע 22 ירושלים
מנהל המסעדה - דור אסרף: 050-3337739
קדימה, למתכון:
צפו באופן ההכנה:
1. חותכים את שקדי העגל לפרוסות ומצפים אותם במעט קמח משני הצדדים.
2. בסיר נמוך ורחב על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן ומטגנים את שקדי העגל עד להזהבה משני הצדדים.
3. מסיטים את שקדי העגל לצד אחד של הסיר ומוסיפים את הפלפלים החריפים ושיני השום (בשלמותן), מטגנים במשך דקה ומוסיפים את רצועות הפלפלים והעגבנייה ומטגנים על אש גבוהה במשך 5 דקות.
4. מוסיפים את האריסה והכוסברה, יוצקים מעל כוס מים, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה או עד ששקדי העגל רכים מאוד.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!