רכיבים
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות קוניאק או 1 כף ערק
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- קורט מלח
- 1/2 2 כוסות מים פושרים
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה או בקערה (אם עובדים ידנית), מניחים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, הקוניאק / הערק, תמצית הווניל, המלח והמים, ומעבדים במשך 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד קצת מים פושרים.
2. מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. פורשים על השולחן מפת ניילון, משמנים אותה ומכאן, יש 2 אפשרויות לעיצוב הדונאטס:
אפשרות א': מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות בגודל שווה. מגלגלים כל חתיכה לנחש ואז סוגרים את הקצוות לקבלת טבעות בצק.
אפשרות ב': מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 0.5 ס"מ. בעזרת רינג עגול או כוס זכוכית, קורצים עיגולים מהבצק ועם רינג קטן יותר / כוס קטנה יותר, קורצים במרכז כל עיגול, עיגול נוסף - לקבלת טבעת בצק שטוחה. מסדרים על המפה המשומנת את טבעות הבצק ושומרים בצד את כל שאריות הבצק. בהמשך נהפוך אותן לסופגניות קטנות וטעימות.
4. בסיר גדול, מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם (170 מעלות), מטגנים בקבוצות את טבעות הבצק שגלגלנו / קרצנו, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום משני הצדדים. מוציאים את הדונאטס המוכנים למגש עם נייר סופג, לצינון.
איך מקשטים את הדונאטס?
אפשר לטבול אותם בסירופ סוכר או להמיס ריבת חלב לטבול את החלק העליון של הדונאטס ואז להמיס שוקולד לבן ולזלף אותו בחופשיות מלמעלה. אפשר לטבול אותם בשוקולד חלב / מריר מומס ולקשט מלמעלה בשברי גליליות / שברי בייגלה / אגוזים קצוצים, פירות, קישוטי עוגות - וכל וריאציה אחרת שעולה על דעתכם.
מה עושים עם שאריות הבצק? מיני סופגניות!
מגלגלים משאריות הבצק כדורים קטנים בגודל שווה ומטגנים אותם בשמן עמוק עד להזהבה טובה. אפשר לגלגל אותם בסוכר וקינמון או לזלף מעל שוקולד מומס / ריבת חלב מומסת.
אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!