כיכר השבת

מועדים לשמחה

מתכון לקינוח שוקולד וחמאת בוטנים אישי ללא אפייה

תוכלו להכין אותו פרווה או חלבי כשהאורחים כבר בדלת. שתי הגרסאות קלות ומהירות הכנה והתוצאה מעולה ומרשימה, כך שכמעט אין קינוח שמצליח להתחרות בו. מתכון לקינוח שוקולד וחמאת בוטנים אישי ללא אפייה (מתכונים, אוכל)

| 19 | כיכר השבת |
קינוח שוקולד וחמאת בוטנים אישי
קינוח שוקולד וחמאת בוטנים אישי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 255 גרם שוקולד חלבי / פרווה
  • 3/4 כוס (205 גרם) חמאת בוטנים טבעית חלקה
  • 1/4 כוס (28 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

מתכון ל-18 קינוחים אישיים

1. מסדרים 18 מנג'טים קטנים על תבנית גדולה.

2. ממיסים בבן מארי או במיקרוגל 100 גרם שוקולד ומניחים כפית שוקולד מומס בכל מנג'ט. בעזרת גב של כף קטנה, מורחים את השוקולד גם על דפנות המנג'ט ומוודאים שבבסיס המנג'ט יש מספיק שוקולד לתחתית יציבה. מניחים לשוקולד להתקרר בטמפרטורת החדר במשך 15-20 דקות.

3. במקביל, בקערה בינונית מערבבים היטב את חמאת הבוטנים עם אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח (מנערים היטב את צנצנת חמאת הבוטנים לפני שמודדים ויוצקים ממנה לקערה). מעבירים את תערובת חמאת הבוטנים לשקית ניילון ואוטמים היטב.

4. גוזרים פינה אחת בשקית ומזלפים כמות של 2-3 כפיות מתערובת חמאת הבוטנים למרכז כל מנג'ט. בעזרת גב של כפית, משטחים את חמאת הבוטנים. לא ממלאים את המנג'ט עד הסוף, כדי שיישאר מקום לכיסוי השוקולד מעל.

5. ממיסים את השוקולד הנותר ומניחים כפית שוקולד מומס על כל מנג'ט לכיסוי חמאת הבוטנים. מחליקים את החלק העליון ומוודאים שהשוקולד מתאחד עם השוקולד שבדפנות המנג'ט. מקררים עד להתייצבות במשך 30 דקות לפחות לפני ההגשה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

19 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
16
זה טוב בהקפאה?
15
כתוב במס 3 מה עושים עם המלח.
14
כמה שהמתכון הזה נהדר. ממש קל להכנה. הכנתי הבוקר עם שוקולד מריר וחמאת שקדים טבעית (לא אוהבת בוטנים).

הצגת כל התגובות

13
מתכון דפוק!! גוש חמאת בוטנים קחו כפית ותאכלו חמאת בוטנים ישירות מהקופסא, אותו טעם...
תטעם תבין
12
מה עושים במלח גס?
מערבבים ביחד עם החמאת בוטנים תסתכלי בשלב 3 בהצלחושששששששש
11
תמשיכו להעלות עוד מתכונים מושלמים
10
מתכון מאוד טעים רק שתדעו שמלח הורס אז כדאי להכין בלי מלח, בתיאבון!!!
9
את המלח ממיסים בתוך החמאת בוטנים
8
מה עושים במלח גס????
7
האם שמים את השוקולד במינגיט. לבן פשוט.איך מוצאים את הניר השוקולד מתקרר
6
טבעוני כמובן. תודה 👍👍
5
מה אפשא במקום חמאת בוטנים יש אלארגיה::::משפחה
4
תקראי את המתכון
3
גוש שוקולד וחמאת בוטנים לא נשמע טעים בעליל
2
איך זה מתאים להכין כשהאורחים בדלת??(ככה כתוב בכותרת) אם צריך לחכות 20 דקות שהשוקלד יתקרר.
1
לאיזה גודל מנג'ט?
קינוחים